A Schneider interjú #8: Itt van az Antikrisztus?

Schneider püspök az eljövendő békeidőről beszél.

Robert Moynihan: Sokan eléggé aggódnak a globális helyzet, a fenyegető korlátozások, a totalitarizmus miatt. Olaszországban, Triesztben a dokkmunkások sztrájkoltak az oltás beadásának kötelezettsége ellen. Sokan vannak, akik úgy érzik, hogy ezek az idők annyira zavarosak és veszélyesek, hogy a világvégről beszélnek. Ön azt mondta a Christus Vincit-ben: „Szent X. Pius az E Supremi című beiktató enciklikájába” – tehát az 1900-as évek első éveiben volt pápa, 110, 120 évvel ezelőtt – „megjegyezte, hogy a XX. század elején olyan komoly volt az összegyűlő tévedések vihara – relativizmus, modernizmus -, hogy nem lenne meglepve, ha azt hallaná, hogy az Antikrisztus már a földön van.”Mit gondol, hol tartunk most, több mint 100 évvel később? Ön szerint az Antikrisztus már itt van?

Athanasius Schneider püspök: A X. Pius pápa által több mint száz évvel ezelőtt leírt jelenségek, a relativizmus, az Isten és törvényei elleni harc egyre inkább felerősödtek. És így a végidők jelei a mi időnkben most még világosabbak.

Mindazonáltal nem rajtunk múlik, hogy megtudjuk az időt, ahogy Jézus Krisztus mondta az apostoloknak az Apostolok Cselekedeteiben: „Nem tartozik rátok, hogy ismerjétek az időpontokat”.

Mindig ébernek és készségesnek kell lennünk az Úr eljövetelére. És bár valóban megfigyelhetjük a végidők egyfajta előhírnökének néhány egyértelmű jelét, mindazonáltal nem tudjuk, hogy ez meddig tarthat, és nem tudjuk, hogy Isten újra megadja-e az emberiségnek és az Egyháznak az igazi virágzás, a lelki megújulás idejét.

Én pedig hiszem, hogy Isten talán meg tudja, meg fogja engedni az emberiségnek és az Egyháznak is a valódi lelki megújulás idejét.

Vagy ahogyan a fatimai Szűzanya mondta: „A végén” -a végén, talán a végső időkben – „Szeplőtelen Szívem győzedelmeskedni fog.”

Lehet, hogy az új megújulásnak és az Egyház valódi ragyogásának, a polgári társadalom békés és életének és méltóságának ezt az idejét Isten megadja, mert a Fatimai Szűzanya azt mondta, hogy a pápának az ő „Szeplőtelen Szívének” kell felajánlania Oroszországot.

Moynihan: Épp most akartam megkérdezni…

Schneider püspök: Igen, majd hozzátette: „és Oroszország meg fog térni, de csak a felajánlás után.” Tehát követnünk kell a Szűzanya szavait, a szavak pontos értelmét. Felajánlani Oroszországot. Ezután beszél Oroszország megtéréséről beszél.

Aztán így beszél: „és akkor Isten megadja az emberiségnek a béke idejét.” És azt hiszem, hihetjük azt, hogy Isten még mindig megadja nekünk, az emberiségnek a béke idejét…

A cikk forrása: The Moynihan Letter #156, Fri, Nov 26: Schneider, Tape #8 

Létrehozva 2021. november 27.