Kilenc, misén elsajátítható (nem spirituális) készség, ami felkészíti a gyerekeket az iskolára

 

Természetesen senki nem vonja kétségbe, hogy a lelki haszon messze felülmúlja azokat a gyakorlati előnyöket, amelyek a gyermekek misére járásából származnak. Az sem kérdéses, hogy azért járunk misére, hogy együtt legyünk Urunkkal és imádjuk őt, de erről már írtunk néhány más bejegyzésben a Catholic-Link-en.

Ma néhány olyan praktikus dologra fogok összpontosítani, amelyet a gyerekek akkor tanulnak meg, amikor részt vesznek a szentmisén. Óvónők gyakran osztanak ki egy listát arról, mi mindenre kell képesnek lenniük a gyerekeknek, mielőtt elkezdenék az iskolát. A lista élén gyakran szerepel az utasításokra való odafigyelés és a néhány perces nyugodt ülés képessége. A szentmise csodálatos környezet arra, hogy elsajátítsanak néhányat ezekből a fontos képességekből, és a gyakorlatban is tudják őket alkalmazni.

Tudom, hogy nem könnyű feladat elvinni a gyerekeket, különösen az egészen kicsiket a szentmisére, de Isten annyi kegyelmet és áldást ad nekünk azért, hogy engedelmesen teljesítjük vasárnapi kötelezettségünket, hogy nagy hanyagság lenne részünkről távol tartani a családunkat. Ne feledjük, megéri a küzdelmet, hogy ott legyünk.

“Az örömteli családi élet fenntartása sokat követel mind a szülőktől, mind a gyermekektől. A család minden tagjának sajátos módon a többiek szolgájává kell válnia.”

II. Szent János Pál

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2023. szeptember 24.