A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a Kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor.

Eddig tíz könyvem jelent meg. Blogommal “A Hajnal Szép Sugarával”, a jóhiszemű istenkeresésre, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre szeretnék rávilágítani.

Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az “üzenetek” körében elsősorban az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak.

A főcímben megjelenő “Hajnal Szép Sugara” kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (egyházi jóváhagyása: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye 494-1/09 sz. Jóváhagyási Dekrétum).

Blogom indíttatása, nem csupán a saját véleményemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és “linkre”! Ezzel mintegy az evangelizáció “újabbkori” lehetőségével élek, vagyis használom az internet adta lehetőségeket!

Abban a meggyőződésemben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalhatok az általános apostoli munkában (ld 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek.

Részemről lényegében, ez (is) a ‘misszió’, az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel”! (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymásért!

Begyik Tibor blogja itt található.

Létrehozva 2020. október 6.