Öt ok, amiért a keresztények az első számú közellenségek

Bármilyen fantázia ideológia teljesen ellentétes a keresztény vallással

Keresztény testvéreim, érzitek-e azt, hogy mindenféle ideológiai csoport célkeresztjében vagyunk? Én már igen. Sokszor kell ezen elgondolkodnom! Azt hiszem, kitaláltam egy mintát, ami megmagyarázza, miért kerülünk bajba mindig a „legújabb és legnagyobb és végső ideológiai divat miatt.”

Először a szexuális forradalomról szóló tanulmányomban fedeztem fel ezt a sémát.

1. lépés: Valaki elad a nyilvánosságnak egy utópisztikus eszményt, a mennyországot a Földön, valamit, ami vonzónak hangzik, de teljesen lehetetlen. Még a jó eszméket és a nemes célokat is meg lehet rontani, ha utópisztikus ideológiákká alakítják azokat. Például a kommunisták utópisztikus álma a tökéletes gazdasági és társadalmi egyenlőség munkásparadicsoma. Megszüntethetünk bizonyos egyenlőtlenséget, de soha nem lesz tökéletes egyenlőség minden dimenzióban. Ez teljesen lehetetlen.

Egyes környezetvédők meg akarják szüntetni az összes szennyezést, minden ökológiai lábnyomot. Nem lehet. Csökkenteni a szennyezést? Persze, azt lehet. De kiiktatni? Nem lehetséges.

A közegészségügyben néhányan meg akarják szüntetni a COVID minden esetét. Csökkenteni az esetek számát? Biztosan. Mindet kiiktatni? Nem lehet.

És persze, a szexuális forradalom arról szól, hogy létrehozzanak egy szexuális mennyországot a Földön, ahol minden felnőtt annyit szexelhet, amennyit akar, és soha semmi rossz nem történik.

2. lépés: Ugyanezek az emberek, akik eladják a fantázia ötletét, szintén eladják magukat, mint potenciális megmentő osztályt, akik valóra válthatják ezt az álmot csak akkor, ha

3. lépés: Elegendő hatalmat biztosítunk számukra. A lehetetlent megtenni sok hatalmat igényel. Tehát, az önjelölt „megmentő osztály”-nak korlátlan hatalomra van szüksége, hogy létrehozza a fantázia álomképet. De még sok hatalommal sem tudják megtenni a lehetetlent. Ezért meg kell tölteniük a társadalmat

4. lépés: Korlátlan propagandával, amivel próbálják az embereket meggyőzni arról, hogy az álom lehetséges és kívánatos. És végül, ami nagyon fontos, a propaganda az emberek figyelmét a

5. lépés: Bűnbak osztályra fordítja. Az álomkép soha nem fog megvalósulni, ezért a megmentő osztálynak szüksége van valakire, akit hibáztathat. Minden totalitárius ideológiának, amit csak ismerünk, van bűnbak osztálya. A kommunisták a kulákokat, a gazdag parasztokat és a kripto-kapitalistákat hibáztatták. A nácik a zsidókat hibáztatták. A szexuális forradalmárok azokat a keresztényeket hibáztatják, akik elutasítják, hogy együttértsenek a programmal.

Minden fantázia ideológia teljesen ellentétes a keresztény vallással.

Vizsgáljuk meg az öt elemet, hogy miért.

1. A fantázia ideológia először a mennyországot ígéri itt a földön. De Jézus soha nem ígérte nekünk a mennyországot a földön. Ami azt illeti, üldöztetést és nehézséget ígért nekünk. Azt mondta, hogy „vedd fel a kereszted, és kövess engem”. Azt mondta, hagyjuk el családunkat, a tulajdonunkat és hírnevünket, bármit, ami befolyásolja a keresztet. Jézus nem ígér mennyországot a földön. Mennyországot a mennyben ígéri.

2. A fantázia ideológia bemutatja, hogy szükség van egy megmentő osztályra, amely hozhatja ezt a mennyországot a földön. Jézus nem engedi, hogy egy megmentő osztályt keressünk. Ő az egyetlen megmentő [a Megváltó]. A keresztény vallás kifejezetten tiltja számunkra, hogy a „Megváltó” címet Jézuson társítsuk bárkivel.

3. A megmentő osztály csak akkor tud megmenteni minket, ha elegendő hatalmat adunk nekik ahhoz, hogy elérjék a lehetetlen feladatot, amit elénk állítottak. Keresztényként nem szabad elfogadni ezt az alkut. Meg kell adni Istennek, ami Istené, és a császárnak csak azt, ami a császáré. Magától értetődőnek kell lennie, hogy nem szabad korlátlan hatalmat adnunk a politikai vagy technokrata elitnek. Minden területen tiszteletteljes meghallgatással tartozunk a szakértőknek. Nem tartozunk nekik megkérdőjelezhetetlen engedelmességgel. Valójában tiszteletteljes válaszokkal tartoznak ők nekünk a kérdéseinkre és aggodalmainkra. A nap végére a közegészségügyi, az úgynevezett szexuális egészség- vagy éghajlattudományi, illetve a világgazdasági szakértők ugyanolyan hétköznapi polgárok, mint mindenki más.

Ahhoz, hogy a keresztények még problémásabbak legyenek a hatalmi elitnek, itt van ez az őrült ötlet, hogy a hatalmon levő emberek nem kapnak meg, amit csak akarnak. A fickó a totemoszlop tetején nem tehet meg mindent következmények nélkül.

A kereszténység története tele van (szó szerint) olyan emberek testével, akik szembe szálltak a hatalmon levő emberekkel

ezen a ponton. Ez sodorta mindennél jobban bajba a keresztényeket az uralkodó osztályokkal szemben az idők folyamán.

4. A fantázia ideológiáknak korlátlan propaganda kell. Tisztázzuk: a propaganda a megtévesztés egy formája. Amikor egy ideológia engedélyt ad magának ahhoz, hogy félrevezessen annak érdekében, hogy elérje az álmot, a hithű kereszténynek tiltakoznia kell.

A kereszténység úgy véli, hogy van egy olyan dolog, mint az igazság, hogy az igazságot ki lehet deríteni mind az értelem és a kinyilatkoztatás által, és hogy mindenkinek felelőssége az, hogy az igazságban éljen.

5. Végül a fantázia ideológia megköveteli, hogy valakit hibáztatni lehessen, ha a dolgok nem alakulnak a terv szerint. De a keresztény vallás kifejezetten megtiltja, hogy bűnbakká minősítsünk embereket. Mivel hiszünk az eredeti bűnben, nincsenek elvárásaink, hogy meg tudjuk gyógyítani az emberi fajt minden gonoszságtól, ha megszabadulhatnánk azoktól az ott lévő rossz emberektől. Amikor a bűnről van szó, akkor mindannyian benne vagyunk. Ahogy Szolzsenyicin mondta: „A jó és a rossz közötti határvonal ott van minden ember szívében.” Természetesen vannak fokozatai a személyes bűnöknek. Természetesen vannak jobb és rosszabb társadalmak. De nem számít, hogy mennyi javulást érhetünk el, soha nem érjük el a tökéletességet. Megígérni, hogy valahogy egy nap ezt fogjuk elérni, kudarcra és csalódásra készít elő bennünket.

A hívő emberek mindig útban vannak, bármi is a pillanat fantázia ideológiája.

Amikor egy új ideológia tör ki, mi vagyunk azok, akik vakarjuk a fejünket, mondván: „Ez nem hangzik jól.” Mi vagyunk azok, akik hajlandók vagyunk azt mondani: „Ha valaki mennyországot ígér a Földön, ne harapj rá a csalira. Ha túl szépnek hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg se nem jó, se nem igaz.”

És ezért a keresztények az első számú közellenségek.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2021. március 14.