Érseki figyelmeztetés – Naju (Korea)

Kwangju érseke figyelmezteti az embereket a Naju-i “csodák”-ról
Szöul, (Fides)

Victorinus Youn, Kwangju érseke azt mondta, hogy a vizsgálatok a Szűzanyának tulajdonított úgynevezett “csodák”-ról Naju városban nem bizonyították azok természetfeletti mvoltát.

A hivatalos nyilatkozatban az érsek arra figyelmeztetett, hogy “az állítólagos zavaró jelenségeket, mint “a Naju-ban bekövetkező események” úgy tekinteni és ragaszkodni ahhoz, mintha azok természetfelettiek lennének, az Egyház hitének egységét megtörő aktusnak tekinthető.”

Naju azóta vált híressé Koreában, amikor Julia Youn 50 éves asszony, négy gyermek édesanyja, 1985 júniusában azt állította hogy sok ‘csoda’ történt otthonában, Naju-ban (Kwangju-tól délre) mióta egy Mária-szobor könnyezni kezdett, majd számára “magán kinyilatkoztatásokat” adott. 1994 decemberében Youn érsek felállított egy bizottságot, hogy vizsgálják meg a “Najuban bekövetkező eseményeket”, melyek felkeltették az elmúlt években egyre több katolikus és más vallású ember figyelmét az egész országban.

A bizottság tagjai is meglátogatták Julia asszony házát és megvizsgálták a szobrot, és azt a termet, ahol őrzik. A Bizottság számos megállapítást tett. Youn érsek is megerősíti, hogy az úgynevezett “Naju-i Miasszonyunk üzenetek”, melyek Julia szerint a Szűzanyától származnak, számos emberi és mesterséges elemet tartalmaznak. Mi több, azok tartalma utánzat és idézetek Koreában megjelent különböző vallási könyvekből. Julia asszony arról is híres, hogy azt állítja: az Eucharisztia csodája kis megtörtént, amikor szentáldozás után a szájában az ostya egy darab véres hússá változott.

Az érsek kijelenti, hogy ez “ellentétes az az Egyház tanításával, mely azt mondja, hogy amikor a pap elmondja a liturgiát a kenyér és a bor Krisztus testévé és vérévé történő átváltoztatásához, akkor is megmarad az kenyérnek és bornak”. Arra kérte a pásztorokat és papokat, hogy idejüket és erejüket a Szűzanya iránti áhitat olyan formáinak szenteljék, melyeket már jóváhagyott a Katolikus Egyház.

(Fides, 1998. március 6.)

Forrás angol nyelven

Angol nyelvű cikk hasonló tartalommal

 

Létrehozva 2019. január 20.