Népszámlálás – a karizmatikusok nem a Magyar Katolikus Egyház részei?

Népszámlálás – a karizmatikusok nem a Magyar Katolikus Egyház részei?

Olvasói levelet kaptam. Közreadom. Nem értek egyet a következtetéssel, de a népszámlálás technikai megoldása sajnos megzavarja hívőket – görögkatolikus testvéreink pl. külön kampányfilmet készítettek, több levelezőlistán is kétségeiket fejezték ki sokan, hogy mi lehet a helyes válasz, ami nem okoz további megosztást.
“Ma reggel on-line kitöltöttem a népszámlálási kérdőívet. Egyházunk egy ideje azzal kampányol (nagyon helyesen) hogy valljuk meg hitünket, és a népszámláláskor írjuk be, hogy KATOLIKUS-ok vagyunk.

Az on-line kitöltésnél NINCS katolikus kategória. Van bolgár katolikus, örmény, helvét, kopt, stb. stb. de “katolikus” nincsen. Van Magyar Katolikus Egyház – ezért azt jelöltem be.

De ami igazán zavaró az a következő: a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulási mozgalom külön felekezetként szerepel (külön választható elem a listán). Így ha jól értem, a KSH szerint a katolikus karizmatikusok nem a Magyar Katolikus Egyház részei, és mivel külön választható elem a listán feltehetően a Magyar Katolikus Egyháztól külön is számolják azt, aki a karizmatikus megújulási mozgalmat jelöli be.
Üdvözlettel,
 
Dr. B. G.”

Létrehozva 2011. október 2.