Melyik az igazi egyház?

Melyik az igazi egyház?

Fulton J. Sheen érsek gondolatai

Ha nem lennék katolikus, és az igazi egyházat keresném ma a világban, akkor azt az egyházat keresném, amelyik nem tetszik a világnak; más szóval azt az egyházat, amelyet gyűlöl a világ. Azért tennék így, mert ha Krisztus ma bármelyik egyházban jelen van, akkor bizonyosan éppúgy gyűlölik, mint földi életében.

Ha ma szeretnéd megtalálni Krisztust, azt az egyházat keresd, amelyik nem tetszik a világnak. Azt az egyházat, amelyet úgy gyűlöl a világ, ahogyan Krisztust gyűlölte. Azt az egyházat, amelyet maradisággal vádolnak, ahogyan Urunkat is tudatlansággal és tanulatlansággal vádolták. Azt az egyházat, amelyet társadalmi szempontból lenéznek és kinevetnek, ahogyan Urunkat is gúnyolták, mert Názáretből jött.

Azt az egyházat keresd, amelyet azzal vádolnak, hogy ördöge van, amint Urunkat is megvádolták, hogy Belzebubnak, az ördögök fejedelmének megszállottja. Azt az egyházat, amelyet a bigottság korszakaiban Isten nevében akarnak elpusztítani, ahogyan Krisztust keresztre feszítették, és úgy vélték, Istennek tettek szolgálatot.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2016. november 11.