imazsamoly3

Készíts magadnak imazsámolyt!

Ezt a rövid írást az interneten találtam angolul. Mivel a honlap tartalma nem keresztény, de az imazsámoly otthoni elkészítése kiváló ötlet, ezért közreadom. Jó barkácsolást!

Szükségünk lesz egy darab deszkára, a megközelítő mérete legyen mondjuk 82 cm x 12 cm x 1.2 cm. Megteszi egy régi polc is a garázsból, vagy bármi más, melynek mérete arányaiban hasonló. Egy fűrész, csavarhúzó, ceruza, és valamilyen zsanér, amivel a lábakat az üléshez rögzítjük (erre akkor van szükség, ha nem fecskefarok kötés alkalmazunk).

imazsamoly1

Mérjük le a deszkát, jelöljük be egy ceruzával, hol lesz az ülés és a két ferde láb, ami elég magasságot biztosít a térdelőhelyzethez. A fenti méreteket javasoljuk.

imazsamoly2

Ezután a fűrésszel vágjuk le a megfelelő darabokat a ceruzás jel mentén.. Csiszolópapírt használjunk az élek eltüntetéséhez – a szilánkok és szálkák elég kiábrándítóak lesznek szemlélődés közben. Rögzítsük a lábakat az üléslaphoz a zsanérral (ha behajtható), vagy fix rögzítést adó, szögben hajlított lemezzel attól függően állandó vagy kisebbre összeukható zsámolyt kívánunk.

Egy levélírónk az alábbi miegészítést küldte: “a zsámoly tetejét nem az egyenes lábra kell szerelni. A láb aljának mindenképpen egyenesnek kell lennie.” Köszönjük.

Létrehozva 2021. augusztus 7.