A zöld az új vörös: A kommunizmus metamorfózisa

Miről szól a zöld mozgalom? Honnan jött? Mi az ideológiája? Van-e szilárd tudományos háttere az elméleteinek? Van mögötte rejtett agenda? Van-e a zöld mozgalomnak kommunista gyökere?

A környezetvédelmi vagy „zöld” mozgalmat a globális felmelegedés, az éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés, a naturalizmus és más környezeti szempontok kérdései határozzák meg és ösztönzik.

Míg az amerikaiak többsége, akiket a tartósan baloldali média befolyásol, elfogadhatja, hogy az éghajlatváltozás zajlik, előrejelzéseinek és elméleteinek indoklása mindig is vitatott és megosztó volt. Az éghajlatváltozás mögötti különféle programok között van egy, ami a legjobban ellentmondásos és leginkább zavaró. Ez a tanulmány azt mutatja, hogy az amerikaiak 62% -a úgy gondolja, hogy az éghajlatváltozást nagyrészt az emberek okozzák.

A globális nyomás ellenére a Föld éghajlata a történelmi normák szerint rendkívül stabil, és nincs valós bizonyíték arra, hogy az ember okozza a bolygó felmelegedését vagy lehűlését. Az ilyen állítások sima csaláson alapulnak, és a tényleges agenda tisztán politikai jellegű.

Egyes hírességek, aktivisták, környezetvédelmi szervezetek, vállalkozások, az ENSZ, egyes kormányzati szervek és sajnos még a Vatikán is támogatják azt az elméletet, hogy az emberek okozzák az éghajlatváltozást. Nekik segít a mainstream média, hogy még jobban támogassák ezt a téves elméletet. Van azonban számos szakértő, ebben érintett amerikaiak és komoly szervezetek, akik érveket és tényeket prezentáltak ezen elmélet megdöntése érdekében.

Bármit is mondanak a közvélemény-kutatások, továbbra is tény, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos állítások ingatag elméletek. Ahogy Michael Crichton egyszer mondta: „Nincs olyan dolog, hogy konszenzus-alapú tudomány. Ha konszenzus van, akkor az nem tudomány. Ha tudomány, akkor nem konszenzus. Pont.”

Az amerikaiak nagy része elhiszi, hogy van éghajlatváltozási probléma, és hogy lehet valamit tenni ennek megoldására, de a felmérés azt is mutatja, hogy személyesen nem hajlandóak cselekedni, bár vannak olyanok, akik támogatnák a szervezeteket és a kormányt, ha a pénzüket környezetvédelmi célokra fordítanák. Ez a tény előkészítette az utat a demokratikus jelöltek és aktivisták számára, hogy az éghajlatváltozás a következő választásokon az elsődleges téma legyen.

Vörösből zöldre

Közismert tény, a szovjet diktatórikus kormány sokfajta, emberiség elleni bűncselekményt követett el. Több mint 100 millió haláleset tulajdonítható a kommunizmusnak. Az emberi szabadságjogok nagy részét ellenőrizték, ami alacsony színvonalú életmódot, a magántulajdon elvesztését, a vallásszabadság elvesztését és a radikális egyenlősdi gyakorlatát eredményezte, sok más atrocitás mellett. Végül, amikor a Szovjetunió 1991 decemberében összeomlott, a szabad világ megkönnyebbülten felsóhajtott. Végre a kommunizmusnak vége, legalábbis így tudták.

A jó és realisztikus megfigyelők azonban úgy gondolták, hogy ami 1991-ben valójában történt, az nem a kommunizmus vége, hanem „a forradalmi folyamat metamorfózisa, nem pedig a kihalása”.

Vaclav Klaus, a Cseh Köztársaság első elnöke, a szovjet diktatúra vége után figyelmeztett: „A kommunizmus végének ünneplése nem helyes. Különböző formákban visszaoson majd különböző zászlók és szlogenek alatt.” Majd folytatja: „Mint aki élete nagy részében kommunizmus alatt élt, kötelességem elmondani, hogy a szabadság, a demokrácia, a piacgazdaság és a jólét legnagyobb veszélyét a XXI. század elején nem a kommunizmus vagy annak különféle lágyabb formái jelentik. Ezt az ambiciózus környezetvédelem váltotta fel.”

A Szovjetunió összeomlása megmutatta a világnak a majdnem hét évtizedig gyakorolt ​​keményvonalas kommunizmus katasztrofális kudarcát. A bukás miatt a kommunistáknak el kellett rejteniük kudarcot vallott ideológiájukat, és más formában kellett megjelenniük. A környezetvédő mozgalom zöld zászlaja alatt lopódzott be a kommunizmus. Ezt igazolta a Greenpeace mozgalom marxista átvétele, ami elsősorban a környezet védelmével foglalkozott.

Mint Lord Christopher Monckton, Margaret Thatchernek, az Egyesült Királyság miniszterelnökének különleges tanácsadója, egy interjúban elmondta: „A környezetvédők olyanok, mint a görögdinnye: kívül zöld, belül vörös, másképpen úgy hívom őket, hogy a közlekedési lámpa hajlam: a sárga (fél ) beismerni, hogy valójában piros. Gondolhatja bárki, hogy ez csak retorika, de ismertem a Greenpeace egyik alapítóját, a megboldogult Eric Ellingtont, akinél senki nem volt kevésbé politikus. Őszintén aggódott azért, hogy senki ne kutyulja össze a bolygót, így neki és társalapítóinak meglehetősen idealista elképzeléseik voltak arról, hogy mit szeretnének elérni. Egy vagy két éven mindannyiuknak el kellett távozniuk, mert nem voltak elég politikusak, ezt mondta. Amikor a marxisták beköltöztek, és az ő szavaival „átvették a mozgalmat”, nem tudták megállítani ezt, mert politikailag kicselezte őket a kemény baloldal.”

Állítsák meg az emberi népesség növekedését, mentsék meg a jegesmedvéket

Amint a történelem rámutatott, a kommunizmusnak nem jelent problémát több millió ember életének megsemmisítése sok módszerrel, a Szovjetunió legalizálta először az abortuszt. Ma a zöld mozgalom azt akarja elhitetni, hogy az emberi túlnépesedés okozza a környezeti és gazdasági katasztrófát. Azt állítják, hogy még több ember hatása káros a bolygóra, és ezért a születésszabályozást követelik.

A zöld mozgalom még mindig nem elégedett a legalizált abortuszokkal sem, melyek egyes államokban megengedik a késői és a születéskori beavatkozási lehetőséget is. Ehelyett inkább a jegesmedvék, a foltos bagoly populációk és más állatfajok védelmével foglalkoznak. 2010-ben a Biológiai Diverzitás Központ 100 000 óvszert osztott ki, a csomagoláson  a jegesmedvék és a foltos baglyok képeivel, hogy hangsúlyozza az úgynevezett „veszélyeztetett” fajok megóvását.

Dave Forman, az Earth First! [Először a Föld! a ford.] társalapítója egyszer azt mondta: „Három fő célom az, hogy világszerte körülbelül 100 millióra csökkentsék az emberi populációt, megsemmisítsék az ipari infrastruktúrát, és érintetlen területet lássak, az összes fajjal, ahogy visszatérnek az egész világon.”

A jelenlegi népesség 7,6 milliárd fő. A zöld mozgalmat aggasztja, hogy a bolygó nem tudja ellátni az emberi népesség további növekedését, és korlátozni kívánja, vagy akár meg is tiltani Isten teremtményeinek legitim felhasználását az emberiség táplálására. Tény azonban, hogy az egész világ népessége elférne Texas államban, 1000 négyzetláb/ fő népsűrűséggel, és hogy a föld teljes népességének ellátásához szükséges élelmiszertermelés és egyéb erőforrások elegendőek.

Isten azt akarta, hogy teremtésművét az ember okosan használja saját maga ellátására. A Szentírás azt mondja: „Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket. 28Isten megáldotta őket, Isten szólt hozzájuk: „Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá. Uralkodjatok a tenger halai, az ég madarai és minden állat fölött, amely a földön mozog.” 29Azután ezt mondta Isten: „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen.”(Ter 1,27-29).

Környezetvédelem és szocializmus

A dezinformáció az egyik eszköz, amit a kommunisták gyakran használnak a Nyugat megtévesztésére. Az egyik nagy szovjet/orosz átverés az a gondolat, hogy az emberek megváltoztatták az éghajlatot, és hogy az emberek a szocializmus révén menthetik meg a Földet. A megboldogult Natalie Grant Wraga, elismert szovjet szakértő, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának tanácsadója ezt írta a szovjet fortélyról: „a környezet védelme vált a Nyugat elleni támadás fő eszközévé, és mindennek, amit képvisel. A környezet védelme ürügyként felhasználható olyan intézkedéscsomagok elfogadására, melyek célja a fejlett nemzetek ipari bázisának aláásása. Hozzájárulhat ahhoz is, hogy rossz közérzet alakuljon ki az életszínvonal csökkentésével és a kommunista értékek elültetésével.”

2015. december 12-én az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének (UNFCCC) 196 résztvevője aláírta a párizsi megállapodást, ami meghatározta a globális felmelegedés céljait. Ez megkövetelte az országoktól, hogy mélyreható változásokat hajtsanak végre gazdaságukban. Létrehozott továbbá egy „zöld klíma alapot”, ami az iparosodott országokat arra kötelezte, hogy fizessenek a szegény országoknak, hogy azok több megújuló energiát vegyenek igénybe és foglalkozzanak az éghajlatváltozással. A Heritage Foundation jelentése szerint „ez a keret a visszafejlődésre ösztönzi az iparosodott világot, és jelentős akadálya a fejlődő világ növekedésének.”

Valójában a globális környezetvédelmi kezdeményezések egyik fő mozgatója egyszer azt mondta: „Nem az egyetlen remény a bolygó számára, hogy az iparosodott civilizációk összeomlanak? Nem a mi kötelességünk ezt megvalósítani?”

Jön a zöld új jövő, és te reszketni fogsz a sötétben

Az Egyesült Államokban Alexandra Ocasio-Cortez neofita kongresszusi képviselőasszony (Bronx, New York) aki demokrata szocialista, nem vesztegette az időt, hogy javaslatot terjesszen elő arra, hogy az Egyesült Államoknak tíz éven belül zéró széndioxid-kibocsátása legyen, atomenergia felhasználása nélkül. „Zöld New Deal” elnevezésű kezdeményezése „a nemzeti, a társadalmi, az ipari és a gazdasági mobilizációt sürgeti a II. világháború óta nem látott léptékben.” Valódi szocialista módjára a javaslat síkra száll az egyetemes egészségügyi ellátás, ingyenes egyetemi oktatás, valamint a repülőgépek nagysebességű vonatokkal való kiváltása, töltőállomások, „minden belső égésű motoros” jármű cseréje, a kormány által biztosított munkahelyek, a nyugdíjbiztonság és a teljes „gazdasági biztonság” mellett azok számára, akik „nem képesek vagy nem akarnak dolgozni”.

Amikor megkérdezték, hogyan fogják ezt finanszírozni, kijelentette: „A világnak tizenkét év alatt vége, ha nem foglalkozunk az éghajlatváltozással, és maguknak a legfontosabb kérdés az, hogyan fogunk fizetni ezért?” Nyilvánvaló, hogy Ocasio-Cortez asszony irreális javaslata finanszírozásának egyetlen módja az, hogy korlátozó adókat vessenek ki az adófizető amerikaiakra, ami a szocializmus eszköztárának egyik alapvető eszköze. Mint kiderült, az Egyesült Államok Szenátusát nem is zavarja, hogy 0–57 arányú szavazással elfogadja a nem kötelező érvényű határozatot, ami egyelőre ténylegesen elodázta a javasolt intézkedést.

Franciaországban a közelmúltban zajló „sárga mellényes” utcai tüntetések több ezer francia állampolgárt vonzottak, tiltakozva az Emmanuel Macron elnök kormánya által bevezetett üzemanyag-adó emelése ellen. Az emeléstől azt várták, hogy segítse Franciaország gázemissziós céljait a párizsi megállapodás betartása érdekében. A munkásosztályhoz tartozó francia emberek egyáltalán nem voltak boldogok, ami helyenként heves zavargásokhoz vezetett Párizs utcáin. Macron elnök végül visszavonta a javaslatot, megalázó vereséget szenvedett – ez egy jó jel, hogy a szocializmus mindig kudarcot vall, ha az emberek panaszait orvosolják.

A Föld először, az ember utoljára

A kommunista elmélet szerint az ember nem más, mint egy fog a fogaskerékben, ezért a kommunisták tagadják az ember természetes jogait. Így a zöld mozgalom számos állítást használ a félelem és a félretájékoztatás elterjesztésére. Ezen állítások egyike, hogy van tudományos egyetértés abban, hogy az emberi tevékenység globális felmelegedést okoz, és hogy a szén-dioxid az ellenség, ami a globális felmelegedést okozza, hogy csak kettő érvet említsünk. Ezeket az állításokat már megcáfolták. 31 047 amerikai tudós írta alá azt a petíciós javaslatot, mely szerint „nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy az emberek által kibocsátott széndioxid, metán vagy más üvegházhatású gázok a Föld légkörének katasztrofális felmelegedését okozzák, vagy a belátható jövőben fogják okozni, és megzavarják a Föld klímáját.”

A növekvő széndioxid-szinttel kapcsolatban a tudományos kutatások azt bizonyítják, hogy a szén-dioxid nem ellenség, ahogy azt a környezetvédők mondják, hanem egyfajta kritikus tényező az élelmiszerhiány, az alultápláltság és az idő előtti halálesetek elleni küzdelemben, különösen a szegény országokban. A CO2 valójában erőteljes növényi tápanyag, ami „zöldíti” a bolygót, és 1900 óta 15–30 százalékos növekedést eredményezett a növénytermesztésben.

Környezetvédelem és panteizmus

A kommunisták nem hisznek a legfelsőbb, mindent tudó és mindenről gondoskodó isteni lényben, aki elkülönül az univerzumtól. Olyan panteista nézet az ővék, miszerint Isten azonos a dolgok természetével, és éppen ezért változhat.

Nem sokkal azután, hogy a volt Szovjetunió vezetőjeként leköszönt, Mihail Gorbacsov ezt a panteisztikus nézetet fejtette ki: „Hiszek a kozmoszban. Mindannyian kapcsolódunk a kozmoszhoz. Nézz a Napra. Ha nincs Nap, akkor nem létezhetünk. Tehát a természet az én istenem. Számomra a természet szent. A fák a templomaim, az erdők pedig a katedrálisaim.” Gorbacsov a Green Cross International [Nemzetközi Zöld Kereszt] nevű szervezet létrehozásával kezdte meg a környezetvédelmi keresztes hadjáratot.

A zöld mozgalomban sokan egyfajta Föld-alapú vallást akarnak bevezetni a világ problémáinak megoldása érdekében.

Úgy vélik, hogy a Föld egy élő szervezet, istenség, „föld szellem”. Al Gore volt alelnök, hangos környezetvédő, A Föld egyensúlyban című könyvében azt írta, hogy „vallási örökségünk alapja egy földi istennő, akiről feltételezik, hogy minden élet alapja … belül minden emberben van egy isten. Belül minden emberben van egy isten, mert a teremtés az Isten.”

Egy másik kiemelkedő környezetvédelmi szakember, a néhai Carl Sagan azt javasolta, hogy a Földet „szentnek” kell tekinteni, hogy a bánásmód „óvatosan és tisztelettel történjen, nem azért, mert Isten megalkotta, hanem azért, mert a Föld hozott létre bennünket.” A panteizmust a környezetvédők széles körben elfogadják. „Számukra a Föld és minden élőlény tartalmazza az istenség ’szikráját’, és ezért önmagukon kívül nincs végső célja. Ez természetesen radikális egyenlősdihez vezet az ember, az állatok, a növények és az élettelen anyag között.”

Környezetvédelem és a Vatikáni Szövetség

Sajnos egy valószínűtlen szövetséges csatlakozott a zöld mozgalomhoz – a Vatikán. ’Laudato Si’ környezetvédelmi enciklikájában Ferenc pápa széles körű kritikát fogalmazott meg az enciklika gazdasági, társadalmi és tudományos vonatkozásairól.

De ami mélységesen aggasztó, annak az „emberről és az univerzumról szóló új koncepciója”. Az amerikai TFP [Tradition, Faith and Property, Szövetség a Tradíció, Hit és Tulajdon védelmére. A ford.] mélyreható tanulmányt tett közzé: „Jegyzetek a Laudato Si elfogadhatatlan filozófiájáról és teológiájáról”. Arnaldo Vidigal Xavier da Silveira, egy brazil katolikus értelmiségi készítette.

Tanulmánya részben azt a következtetést vonja le, hogy „az ember és a teremtés filozófiai és teológiai elképzelései, melyeket az enciklika bemutat, összeegyeztethetetlenek a katolikus dogmával és az igaz filozófiával, ezért elfogadhatatlanok. Sajnálatosnak tartjuk, hogy ezt kell kiemelnünk, de megjegyezzük, hogy [az enciklika] elfogadhatatlan nemcsak a benne lévő súlyos hibák miatt, hanem a célzások, kétértelműségek, elhallgatás és elfogultság miatt is, melyek mindegyike támogatja a panteista világképet.”

A tanulmány továbbá kijelenti, hogy „az enciklika úgy foglalkozik a Földdel, a természettel és a környezettel, mintha racionális lények lennének.” Idézet az enciklikából: „Ez a testvér, a „Föld ”most kiált hozzánk az általunk okozott kár miatt, ami a felelőtlen használat és Isten által neki adott dolgokkal való visszaélésünk következménye.” Da Silveira azt is megfigyeli, hogy „az enciklika az embert nem úgy mutatja be, mint a természet, az értelmes világ urát – mely helyzetet az ember arra használja, hogy dicsőítse Istent, de gyakorlatilag megfordítja ezt a rendet azáltal, hogy nem úrnak, hanem az értelmes természet szolgájának teszi őt, aminek alá kell vetnie magát, és aminek engedelmeskednie kell.”

Zöld agenda a pánamazóniai szinóduson

Időközben a Vatikánban már készülnek a pánamazóniai szinódusra, melyet Rómában, 2019. október 6–27. között tartanak. Az amazóniai medence püspökeinek gyűlése a következő témát fogja megvitatni: „Amazónia: új útvonalak az Egyház és az integrált ökológia részére.”

Nagy figyelmet szenteltek a szinóduson annak a lehetőségnek, hogy engedélyezzék házas papok működését Dél-Amerika Amazónia régiójában, ami ellentmondana a római rítus évezredes fegyelmének és Urunk, Jézus Krisztus példájának.

Ugyanolyan veszélyes azonban a szinódus szervezői által kifejtett radikális zöld ideológia, melyet a már közzétett „Előkészítő dokumentum” és az „Instrumentum Laboris” tartalmaz. A 16 oldalas „Előkészítő dokumentum” olyan zöld kiáltványként olvasható, mely társadalmi, gazdasági és politikai megoldásokat ígér az amazóniai indiánok „bölcsességének” felhasználásával.

Csakúgy, mint Ferenc pápa ’Laudato Si’ enciklikájában, ez a két dokumentum tele van éghajlatváltozással kapcsolatos rémhírterjesztéssel, és a magántulajdon, a szabad vállalkozáson alapuló gazdaság, és mindenekelőtt a nyugati civilizáció megvetésével.

A Nyugat az, amely okozza korunk állítólagos környezeti válságát „kiterjedt gazdasági érdekeivel” és „kitermelőipari mentalitással”. Az amerikaiak és az európaiak bűnösök a környezettel szemben elkövetett bűnök miatt, mint például „válogatás nélküli fakitermelés… folyók, tavak és mellékfolyók szennyezése… olajszennyezés, törvényes és illegális bányászat”.

Ahogy kijelenti, a megoldáshoz „szerkezeti és személyes változásokra van szükség minden ember, nemzet és az Egyház által”, ahol az emberiség „szakít az életet kioltó és a mentalitást gyarmatosító struktúrákkal”. „Ökológiai megtérésre” van szükségünk, amely állítólag megszabadít bennünket „fogyasztói megszállottságunktól”.

A szinódus programjában progresszív lelkipásztori célok is szerepelnek, amelyek befolyásolják az Amazonas-medencét, és modellként szolgálhatnak az egyház többi részei számára is világszerte. Bár a szinódus az Amazonasról szól, a valódi célpont az Egyesült Államok és Európa. Franz-Joseph Overbeck, esseni püspök (Németország) és az Adveniat latin-amerikai segélyszervezet vezetője egyértelművé tette: „Az amazóniai szinódus fordulópont lesz az egész Egyház számára. Semmi sem lesz olyan, mint korábban.”

A Szűzanya fatimai üzenete – „minden modernkori jelenés legprófétikusabbja”

A Szűzanya fatimai üzenete 1917-ből továbbra is aktuális és releváns a világesemények mai fejlődését illetően. XVI. Benedek pápa megjegyzése, hogy „a Szűzanya fatimai jelenései, erőteljes megtérésre és bűnbánatra való hívással kétségkívül a legprófétaibbak minden modernkori jelenés közül”.

A kommunizmus „vörös” stílusa eltűnhet, de ideológiája tovább terjed egy ateista, panteista és egalitárius tanítás által, ami nemcsak a keresztény civilizáció értékeinek, de a természet törvényének is ellentmond. Fontos, hogy tisztában legyünk a környezetvédelmi mozgalom minden formájának veszélyeivel és megtanuljuk, miért vezet annak szocialista programja végső soron a kommunizmushoz.

A kommunizmus eredendően gonosz, és több pápa elítélte. Egy ilyen gonosz rendszer csak magától a sátántól származhat. A sátán utálja Istent és művét, és a végső célja, hogy mindig az ember bukását okozza, akit Isten saját képmására és hasonlóságára teremtett. Az ördögnek és követőinek új tervet kellett kidolgozniuk, hogy lecseréljék a kommunizmus rút és kudarcot szenvedett arcát. A Szent Szűz közbenjárása által a hazugság atyja és követői lelepleződnek, amikor felismerjük, hogy a zöld mozgalom valójában az új „vörös”.

A nagy katolikus író és gondolkodó, Plinio Correa de Oliveira professzor egyszer azt írta: „A fatimai jelenések útbaigazítanak bennünket a világ helyzetének szörnyű súlyosságáról és a gonoszságunk valódi okairól, valamint megtanítanak arra, hogyan kell elkerülnünk a ránk váró földi és örök büntetéseket. Az ókori embereknek Isten elküldte a prófétákat. Napjainkban a Próféták Királynője által beszél hozzánk. Miután átgondoltuk, hogy a Szűzanya mit üzent, mit mondhatunk? A megfelelő szavak Urunk szavai az Evangéliumban: „Akinek van füle a hallásra, hallja meg” (Mk 4,23)

Addig is imádkoznunk kell, különösen a rózsafüzért és az első szombati áhítatot, amit a Szűzanya kért Fatimában. Ahogy folytatjuk a harcot Isten ügyéért, ne feledjük, hogy minden hű keresztény valódi bizalma a mi Urunk ígéretén alapul, hogy a pokol kapui nem fognak győzedelmeskedni az Egyház felett, és a Szűzanya fatimai üzenete az, hogy „végül az én Szeplőtelen Szívem győzni fog.”

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2019. szeptember 24.