Jó ionok (nem ajánljuk)

Szeretnéd ha energia állapotod folyamatosan magasabb szinten lenne? Szeretnéd, hogy szervezeted harmónikusan működjön? A negatív ionos karkötő ill. nyaklánc segítségedre lehet ebben!

 

Olvashatjuk itt. Már a felütés is elég erős, továbbolvasván pedig megtudható, hogy mi mindenre lehet jó ez az negatív ionos karkötő: erősíti az immunrendszert, hasznos érzelmi problémák megoldására. Mágnessel kombinálva természetesen, mert ez volt “Kleopátra és a kínai császárok csodagyógymódja”. Erről azért nem vagyok teljesen meggyőződve…

“Modern környezetünkben használt elektromos berendezések, így a klíma rendszerek, mobiltelefonok, tv, rádió, számítógép, kompakt fénycső, cigaretta füst nagymennyiségű pozitív iont bocsájtanak ki, amely a levegő útján befolyásolja fizikai és érzelmi állapotunkat. Ha a munkahelyen a negatív ion koncentrációja lecsökken, a dolgozók fejfájásra, szédülésre, hányingerre, ingerlékenységre panaszkodnak. Pozitiv ionok keletkeznek égéskor, elektromos eszközök, szintetikus anyagok és ruhaneműk használatától is. Az emberek átlagosan idejük 80-90%-át töltik belső térben, ahol a levegő minősége rosszabb, mint a szabadban.

A negatív ionok úgynevezett “jó ionok” vagy “boldog ionok” mert nagymértékben befolyásolják hangulatunkat, libidónkat, a jóllét érzését. Azt a módot, amelyet úgy érzünk, mint a vízesések környékén, a hegytetőkön, vagy vihar után a vízparton. A negatív ionok azok, amelyekre vágyunk. Javítják alvásunkat, felgyógyulásunkat és minden más érintett terület is.

A régi Szovjetunióban több, mint 5000 tudományos dokumentum támasztotta alá, hogy a nagy dózisú negatív ionok pozitív hatással bírnak az emberi szervezetre.”

Mielőtt belemennék a részletekbe, érdemes feleleveníteni kicsit a kémiai tanulmányokat. Ha valaki nem emlékezne: az ion olyan atom vagy molekula, amely elektromos töltéssel rendelkezik. A töltéstől függően nevezzük őket anionnak (ha negatív töltést hordoz), vagy kationnak (ha pozitívat). Az anionok úgy jönnek létre, hogy elektron(oka)t vesznek fel, míg a kationok elektron(ok) leadása után születnek.

Fontos tudni még, hogy földi körülmények között szabadon ionokat nem nagyon lehet megfigyelni, gázfázisban nagyon reaktívak, folyadékokban pedig az anionok és a kationok együtt fordulnak elő (a különböző töltések vonzása miatt, gondoljunk csak a konyhasó oldatára), szilárd fázisban szintén.

A kozmikus sugárzás hatására a légkör magasabb rétegeiben, az ionoszférában keletkeznek ionok; a sarki fény jelenségéért az ionizált nitrogén és oxigén a felelős. Sőt még az is előfordul, hogy egy anyag “egyszerre anion és kation”: negatív és pozitív töltés is megtalálható benne. Ilyen, úgynevezett ikerionos formában fordulnak elő a fehérjéket felépítő aminosavak is (a lenti ábrán az egyik fehérjealkotó aminosav, az alanin látható):

 

Azon körülmények között, amik között élünk és töltjük mindennapjainkat, a károsnak beállított pozitív ionok (azaz kationok) mindig valamilyen anionnal együtt fordulnak elő (és fordítva). Annak pedig semmilyen alapja nincsen, hogy bármelyik is jó vagy rossz irányba tolná el a szervezet működését. Természetesen a szervezetben is vannak ionok, a legtöbb ásványi anyag, nyomelem ionos formában található meg a testben. De sosem fordulnak elő ellenion nélkül.

Éppen ezért nincsen olyan anyag, ami magából ontaná a negatív ionokat — ez egyébként egyszerűen ellenőrizhető lenne: folyamatosan csökkenne a tömege egy ilyen karkötőnek, vagy nyakláncnak.

Az írás megtalálható a ködpiszkáló blogon.

Létrehozva 2019. december 18.