Kritikai honlap Vassula üzeneteivel kapcsolatban

Közel egy hónapja adtunk hírt egy kritikai honlap újraindulásáról. Ez előtt pedig 2012 tavaszán, amikor ügyvédei segítségével megszüntette az egyetlen olyan honlap működését, amely a vele kapcsolatos kritikákat gyűjtötte össze az egész világról.

Vassula Ryden és az Igaz Élet Istenben mozgalom vagy tucatnyi cikkben szerepel honlapunkon.

Az olasz püspöki kar támogatásával ennek a megszüntetett honlapnak a tartalmát tették ismét elérhetővé az interneten. 

“Ez a weboldal folytatása a korábban ismert infovassula.ch honlapnak. Az infovassula.ch domain nevet át kellett adnia 2012 júniusában a tulajdonosnak, María Laura Pionak a TLIG (Igaz Élet Istenben) Alapítvány részére – ez a szervezet biztosítja a reklámot és a védelmet Vassula Ryden üzeneteihez. Mrs. Pio nem volt képes “sem pénzügyileg, sem pszichológiailag” folytatni a harcot a TLIG jogi zaklatásai ellen.

Jól ismert tény, hogy számos látnok bízza ügyének védelmét Isten helyett ügyvédekre…

A GRIS (Gruppo di Ricerca e Informazione Sozio-religiosa) megkérte és megkapta Mrs. Piótól a tulajdonjogot az infovassula.ch honlapon korábban közzétett teljes tartalomra, amely egy új domain név alatt található meg: www.pseudomystica.info.

Az új honlap teljesen megfelel a GRIS céljainak. A szervezet alapszabályát 1990-ben hagyta jóvá az Olasz Püspöki Konferencia. Az Egyesület jelen van több mint 40 olasz egyházmegyében saját képviselői által, ezek működését a helyi püspök hagyta jóvá. 1987 óta az Egyesület támogatja különböző vallási jelenségek kutatását, vizsgálatát és megkülönböztetését és biztosít lelki, jogi és pszichológiai segítséget azoknak, akik belekerülnek egy bizonyos helyzetbe vagy csoportok működésébe.

A jelenlegi kezdeményezés célja, hogy ne tűnjön el egy fontos kritikai eszköz, valamint hogy elkerüljék azon elv további teljesülését, mely szerint “hatalom teszi a jogot”; leginkább azt kívánják biztosítani, hogy az új honlap rendelkezzen minden garanciával, beleértve a jogi védelmet, amelyre nemcsak a túlélés miatt, hanem a tevékenység nyugodt, szabad és határozott folytatása érdekében is szükség van.

Fr. François-Marie Dermine OP
Országos elnök, GRIS”

(az impresszum angol szövege itt olvasható)

 

Dermine atya  dominikánus szerzetes, a morális teológia professzora a bolognai egyetemen, az olasz püspöki kar szakértője az alternatív vallások területén, társigazgatója a világ vallásai és szektái vizsgálatnak, továbbá saját egyházmegyéje hivatalos exorcistája (forrás) .

Létrehozva 2022. december 11.