Az ördögűző feltárja a Szent Eucharisztia fontosságát a lelki harctéren

Az ördögűző feltárja a Szent Eucharisztia fontosságát a lelki harctéren

(LifeSiteNews) – A John-Henry Westen Show ezen epizódjában az exorcista Fr. Chad Ripperger leül velem, hogy mélyen belemerüljünk a Szent Eucharisztiába, a Neki járó tiszteletbe, a lelki harcban betöltött fontosságába, és hogy miért veti meg az ördög és démonai annyira az Oltáriszentséget.

A Ripperger atyával folytatott beszélgetésem azzal a sajnálatos valósággal kezdődik, hogy sokan, akik ma katolikusnak mondják magukat, nem hisznek, vagy már nem hisznek Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus valóságos jelenlétében az Oltáriszentségben.

Ennek a szomorú valóságnak a fényében és P. Ripperger szakértelme ismeretében megkértem az ördögűzőt, hogy magyarázza el az Eucharisztia fontosságát, hogy a démonok hogyan tekintenek az Eucharisztiára, és hogy ez mit jelent számunkra, katolikusok számára, akik naponta veszünk részt az élet lelki harcában.

„Nyilvánvaló – magyarázta P. Ripperger -, hogy a démonok valójában hallották, amikor Krisztus arról beszélt, hogy mi is valójában az Eucharisztia. Tehát ténylegesen rendelkeznek azzal a tudással, hogy mi is ez.”

Fr. Ripperger kifejtette, hogy a bűnbeesés miatt a démonok nem rendelkeznek a természetfeletti hit erényével, de mivel tudják, hogy mi az Eucharisztia, nevezetesen Krisztus Teste, Vére, Lelke és Istensége, „gyakran megtámadják” az embereket, amikor azok közelednek, hogy fogadják a Szentséget.

Az ördögűző megemlítette, hogy bár ezek a támadások gyakran előfordulnak megszállott embereknél, de előfordulnak olyanoknál is, akik nem megszállottak. Azzal kapcsolatban, hogy mit ért „támadások” alatt, a pap példákat hozott fel olyan katolikusokra, akik elmondták neki, hogy a mise alatt végig jól érzik magukat, de amikor eljön az Eucharisztia fogadásának ideje, tisztátalan vagy más módon zavaró gondolatok támadnak bennük.

Ripperger még azt is megdöbbentő módon elmagyarázta, hogy miközben ördögűzői szolgálatának gyakorlása során „kötélnek állt” egy démon, amikor megkérdezte, hogy vajon az a démon áll-e egy ilyen támadásokkal sújtott ember lelki bombázása mögött. „Igen, én vagyok az” – emlékezett vissza a démon válaszára.

Felvázolva, hogy a démonok miért tennének ilyet, P. Ripperger azt mondta, hogy bár a démonok bukásuk természetéből adódóan nem rendelkeznek a hit erényével, mivel „tudásukat Isten oltja beléjük, ismerik egy dolog lényegét, vagy intellektuálisan látják egy dolog lényegét.”

Mivel a démonok rendelkeznek ezzel a tudással, és mivel az a tény, hogy amikor mi, katolikusok az Eucharisztiát vesszük magunkhoz, valóban Urunk Testét, Vérét, Lelkét és Istenségét vesszük, [ä démonok] hajlamosak bennünket ostorozni. Ez még inkább igaz, mondta, mert amikor mi katolikusok a kegyelem állapotában fogadjuk a Szentséget, imáink „érdeme” „megemelkedik”, mert Krisztus valóban bennünk lakik.

„És ezt a démonok is tudják” – mondta P. Ripperger, hozzátéve, hogy „valójában további kegyelmeket kaphatsz”, mert Isten „jelen van benned”, ami ezáltal „növeli cselekedeted érdemét”.

„Ezért hajlamosak arra, hogy megtámadják az embereket ebben az időszakban, hogy csökkentsék az ember imáinak érdemét és hatékonyságát ebben az időszakban” – folytatta.

A program későbbi részében Fr. Ripperger kitér a Szent Eucharisztia tiszteletének fontosságára. Konkrétan felvázolja azt az okot, amiért az egyház évszázadok óta gyakorolja a Szentostya közvetlenül nyelvre való fogadását, miközben letérdelünk. A megfelelő tisztelettel összhangban van az a ragaszkodás, magyarázta Ripperger, hogy mindazok, akik halálos bűn állapotában vannak, tartózkodjanak a szentáldozás vételétől, és annak fontossága, hogy az Eucharisztia vételét megtagadják a közéletben azoktól, akik nyíltan elutasítják az Egyház tanítását, mint például az abortuszpárti politikusok.

Arra bátorítok mindenkit, hogy nézze meg vagy hallgassa meg ezt a örökké fontos epizódot P. Rippergerrel az Oltáriszentségről és arról a lelki csatatérről, amelyen mindannyian tartózkodunk.

A John-Henry Westen Show elérhető videón a műsor YouTube-csatornáján és itt a LifeSite blogomon.   

Audio formátumban is elérhető olyan platformokon, mint a Spotify, Soundcloud és Acast. Várjuk az iTunes és a Google Play jóváhagyását is. A különböző csatornákon elérhető audio változatra való feliratkozáshoz látogass el az Acast weboldalára itt.   

Létrehoztunk egy külön e-mail listát a műsorhoz, hogy minden héten értesíthessünk, ha új epizódot teszünk közzé. Kérjük, iratkozz fel ide kattintva. A YouTube csatornára is feliratkozhatsz, és a YouTube értesítést küld, ha új tartalom érkezik.   

Visszajelzéseket, vagy ötleteket küldhetsz nekem a műsor témáihoz a mailto:jhwestenshow@lifesitenews.com e-mail címen.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. augusztus 21.