Megtért a sofőr, akinek egy katolikus házaspár megbocsátotta, hogy megölte három gyermeküket

Bár több mint 3 év telt el azóta, hogy Laila és Danny Abdallah három gyermeke életét vesztette egy szörnyű autóbalesetben az ausztráliai Sydneyben. Nem sokan felejtették el, hogyan néztek szembe a történtekkel, Istenbe vetett rendíthetetlen bizalommal.

Amikor a házaspár nyilvánosan megbocsátott a sofőrnek, Samuel Davidsonnak, az nemcsak ausztrálok ezreinek szívét hatotta meg, hanem az egész világnak példát mutatott a keresztény megbocsátásról.

2020. február 1-jén történt a szörnyű baleset, amikor Antony, Angelina, Sienna Abdallah és unokatestvérük, Veronique Sakr azonnal meghalt – a bedrogozott és ittas sofőr által vezetett autó a járdába rohant, ahol éppen sétáltak.

A maronita katolikus házaspár ezután megalapította az i4give Day-t [megbocsátok neked nap], amit minden év február 1-jén ünnepelnek, hogy tisztelegjenek gyermekeik emléke előtt, valamint segítsenek a gyászban és keserűségben szenvedőknek.

A Stand for Truth podcast részére nemrégiben adott interjúban Danny Abdallah elmesélte, hogy a sofőrt, Samuel Davidsont mélyen megérintette a megbocsátásuk, és átélte saját megtérését.  Danny elmondta: „Naponta háromszor imádkozza a rózsafüzért, misére és bibliatanulmányozásra jár, maronita katolikus akar lenni… minden dicsőség Istennek.” Davidson megtérését a gyerekei közbenjárásának tulajdonítja. „Őszintén szólva, egyáltalán nem számítottam erre… Isten csodálatos” – mondta Danny.

Börtönbeli cellatársa mutatta be Samuel Davidsont Fr. Robert Pierre-nek. Azt azonban egyikük sem tudta, hogy Fr. Robert volt Danny Abdallah lelki tanácsadója is! Hamarosan Fr. Robert meglátogatta Davidsont, beszélt vele, és meghallgatta az első gyónását is. „Az egész világnak gyűlölnie kellett volna engem, de Danny és Laila megbocsátása miatt képes voltam másképp látni az életet… ez az, ami megváltoztatta a szívemet” – mondta Fr. Robertnek.

Danny a podcast műsorvezetőjének, Charlie Bakhosnak azt mondta: „Keresztényként hiszem, hogy a gyerekeim a mennyben vannak, és boldog vagyok… itt kell mindent megtennem, hogy újra láthassam őket.”

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2023. augusztus 13.