Mentsd el a dátumot: az abortusz elleni második világnap szeptember 8-án lesz

(LifeSiteNews) – Az első abortuszellenes világnap létrehozása után – amely nemcsak Olaszországban, hanem a világ számos más részén is kiváló visszhangot kapott a katolikus lakosság részéről – újra előterjesztjük ezt a fontos kezdeményezést az ártatlan élet védelmében, amely reményeink szerint idővel állandó és tartós találkozóvá válhat.

Az abortusz kegyetlen bűntette különböző, egyre borzalmasabb technikával pusztítja el az ártatlan áldozatokat, a sóoldatos abortusztól a részleges terhességmegszakításig, a kaparással okozott abortusztól az aspirációig, nem is beszélve számtalan abortuszról, amelyet a hírhedt „esemény utáni tabletták” révén érnek el.

Kétségtelenül a magzat az abortusz első és legfőbb áldozata, de gondolhatunk másokra is. Az anya, akit egy egész rendszer megtéveszt, megakadályozva abban, hogy felismerje azt, ami a legértékesebb számára – a méhében hordott baba életét. Az apa, akit tudatlanná és felelőtlenné tesznek szexuális tevékenységével kapcsolatban, amíg el nem veszíti szerepét és identitását. Az orvosi világ, amely elárulta a hippokratészi eskü első alapelvét: primum non nocere [először is, ne árts]. Az állam törvényei, amelyek, miután lemondtak arról a szerepükről, hogy a társadalmat a közjó felé irányítsák, most a természetjog tagadásának rendszerébe taszították a társadalmat. A kritikus gondolkodásra képtelenné tett közvélemény nem képes követelni a törvényhozóktól az élet iránti tiszteletet, amelyet nem lehet alávetni egyetlen emberi lény akaratának sem.

Az úgynevezett életpárti mozgalmak által vívott összes harc hozzájárult ahhoz, hogy a közvélemény figyelmét felhívják erre a témára, és ez nagy érdem mind az emberiség, mind maga Isten, az élet szerzője és védelmezője előtt. Meggyőződésünk azonban, hogy az egész világot érintő hatalmas antropológiai és szellemi degeneráció történelmi pillanatában az ártatlan emberi élet védelmében folytatott harcnak egy lépéssel előbbre kell lépnie.

A „Confederazione dei Triarii”[*] elindította az abortusz elleni világnapot, amely több pontból is átfogó lesz:

1) Szentmisék celebrálása az abortusz ellen, hogy Urunk Testének és Vérének felajánlása véget vessen az ártatlanok e modern mészárlásának, amely nap mint nap megtörténik.
2) Eucharisztikus szentségimádások, melyeket a szent rózsafüzér imádkozásával kísérünk, hogy segítségül hívjuk az Istenszülőt, hogy több ártatlan teremtményt ne áldozzanak fel a totalitárius relativizmus Molochjának.
3) Körmenetek a meg nem született élet ellen elkövetett összes bűn nyilvános jóvátételéért.
4) A szent rózsafüzér mondása a hívek által, ugyanazzal a szándékkal.
5) Egy vagy több napos böjt felajánlása.
6) Konferenciák és előadások, mind élőben, mind online, hogy mindenkinek megmutassuk ennek a bűnténynek a borzalmait.
7) Világméretű imahálózat létrehozása az abortusz eltörléséért.
8) abortuszEgy referencia honlap létrehozása.

Az 1) 2) 3) 4) pontok nyilvánosan és magánszemélyként is megvalósíthatók.

Az 1. pont minden bizonnyal a leghatékonyabb, mert a Szentháromság második személyét kéri fel az Isteni Felségnél, hogy könyörögjön az abortusz megszüntetéséért. Ennek érdekében a híveknek meg kell adniuk a szentmisét celebráló papnak a szentmise szándékát. Bízunk a papság és a katolikus egyesületek együttműködésében, hogy az Egyház közös imája elnyeri ezt a kegyelmet Urunktól, és visszatartja az isteni igazságszolgáltatás karját.

Az abortusz elleni második világnapra kiválasztott nap 2023. szeptember 8., péntek, a Boldogságos Szűz Mária, az Istenszülő és minden anya születésnapja.

Forrás angol nyelven
————-

* „Confederazione dei Triarii”:

A Triarii (egyes szám: Triarius) a korai Római Köztársaság katonai légióinak egyik eleme volt. Ők voltak a hadsereg legidősebb és legtapasztaltabb veteránjai, és megengedhették maguknak a kiváló minőségű felszerelést. Nehéz fémpáncélt viseltek és nagy pajzsokat hordtak, szokásos helyük a harmadik csatasor volt. Lándzsákkal voltak felszerelve, és a légió elit katonáinak számítottak. Általában akkor léptek harcba, amikor az első és a második sor vesztésre állt, és a győzelem veszélybe került.

A Confederazione dei Triarii elnöke Prof. Massimo Viglione, aki más barátokkal együtt 2018-ban alapította a szervezetet. Mára az egész olasz területen elterjedt a helyi elnökségeken keresztül. Ez egy katolikus egyesület, amely a hagyományos hithez, tanításhoz és liturgiához kötődik. Védi és támogatja a természetjog, a népek identitásának és az ellenforradalomnak az elveit. Ideális programját 25 programpontba sűrítették, amely megtalálható a Confederazione dei Triarii weboldalon.

 

Létrehozva 2023. szeptember 2.