A náci holokauszthoz Zyklon B-t gyártó cég készítette az első abortusztablettát

A Roe kontra Wade ítélet bukása és az egyes USA szövetségi államokban az abortuszra vonatkozó korlátozások szigorodása óta az abortuszpártiak keményen dolgoznak azon, hogy biztosítsák a kémiai abortuszhoz való széles körű hozzáférést.

A következő néhány évben, ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, 10 abortuszból 7 nem az műtőasztalon, hanem a hálószobákban és fürdőszobákban történik majd, szerte az Egyesült Államokban a mifepriszton és misoprostol abortusztabletták használatával.

A kémiai abortusz támogatói az orvostudományban, a médiában és a kormányzatban meglévő jelentős befolyásukat arra használják fel, hogy hogy elrejtsék a közvélemény elől az abortusztabletta történelmi gyökereit, valamint a nőkre leselkedő súlyos pszichológiai és fizikai kockázatokat.

Először is nézzük meg az abortusztabletta náci gyökereit.

1942-ben a nácik partnerséget kötöttek az IG Farbennel, egy német vegyipari és gyógyszeripari konglomerátummal. A nácik hadifoglyokat bocsátottak a vállalat rendelkezésére, hogy a költségeket alacsonyan, a nyereséget pedig magasan tartsák.

A foglyokat éhínségen tartották és addig dolgoztatták őket, amíg túlságosan legyengültek ahhoz, hogy dolgozzanak. Amikor már nem voltak hasznosak a rezsim számára, egy szívbe adott injekcióval ölték meg őket.

Az 1920-as években német vegyészek kifejlesztették a Zyklon B-t, amit eredetileg rovarirtóként használtak. Az IG Farben megvásárolta a Zyklon B szabadalmát, majd később a náci koncentrációs táborokban zsidók és más foglyok millióinak elgázosítására használta.

A háború után az I.G. Farben megváltoztatta a nevét Hoechst AG-re. A Hoechst egyik leányvállalata, a Roussel Uclaf az a francia cég, amely kifejlesztette az abortusztablettát.

Hogyan vet véget az abortusztabletta a terhességnek?

Az RU486 egy olyan folyamatot indít el, amely hasonló a módszerhez, amelyet az IG Farben és a nácik használtak a rabszolgamunkatáborokban lévő foglyokon: Éheztetés.

Az RU486 olyan kémiai üzenetet küld az anya szervezetének, amely leállítja a méh előkészítését a fejlődő baba számára. A szükséges tápanyagoktól megfosztott baba éhen hal. A baba leválik, és az elpusztult méhnyálkahártyával együtt kiürül a testből.

A párok manapság gyakran úgy okoskodnak, hogy az abortusztabletta csupán egy korai vetélést indít el. Hajlamosak a tablettát egyszerűbb megoldásnak tekinteni, mint az abortuszműtőben elvégzett orvosi beavatkozást.

Az igazság az, hogy az abortusztabletta tényleges tapasztalatai sokkoló és traumatikus hatásúak lehetnek. Egy nő így emlékezik vissza a kémiai abortuszára:

„Hat hetes várandós voltam, és hosszas, erősteljes görcsökkel teli időszak után a fürdőszobánkban jött világra a gyermek. A páromnak kellett kihalásznia a pici gyermeket a vécéből.”

Az apa a hátsó kertben temette el a gyermeket. Gyakran látogatta a „sírhelyet”, miközben küzdött az esemény okozta gyász és trauma feldolgozásával.

Jelentős érzelmi és lelki gyógyulást találtak ebből az élményből, amikor részt vettek egy abortusz utáni gyógyulási programban, de az abortusz élménye még mindig mélyen megsebezte őket.

A nők és az abortusz eseményéhez szorosan kapcsolódó férfi partnerek azt tapasztalhatják, hogy biztonságos helyük és menedékük, az otthonuk most egy abortuszélményhez kapcsolódó fájdalmas és traumatikus érzések és emlékek helyszíne.

Az abortusztabletták súlyos orvosi kockázatokkal és szövődményekkel is járnak.

A Charlotte Lozier Intézet a maga nemében elsőként publikált egy hosszútávúi tanulmányt 17 olyan állam Medicaid adataiból, ahol az állami adófizetők pénzéből fizetik az abortuszt.

Az adatok elemzése után a kutatók beszámoltak az alábbiakról:

  • A kémiai abortuszt követő, az abortusszal kapcsolatos sürgősségi ellátások aránya 2002-2015 között 507%-kal nőtt
  • A kémiai abortusz jelentősen megnövelte a sürgősségi osztályra kerülés kockázatát. A kémiai abortuszt követő 30 napon belül, összehasonlítva a sebészeti abortuszt követő arányokkal:
    • 22%-kal nagyobb a sürgősségi ellátás bármilyen okból történő kockázata
    • 53%-kal nagyobb az abortuszhoz kapcsolódó okból történő sürgősségi ellátás kockázata.
    • Kétszer nagyobb valószínűséggel kerül sor műtétre a nem teljes abortusz miatt

Fokoznunk kell az erőfeszítést a nyilvánosság felvilágosítása érdekében a kémiai abortusz kockázatairól. A nőknek és partnereiknek meg kell érteniük az otthon végzett abortuszok pszichológiai és fizikai szövődményeit, valamint a korai terhesség idején az otthon történő vajúdás és szülés valószínűsíthető egyéni és kapcsolati hatásait.

Elengedhetetlen, hogy novemberben [az Egyesült Államokban] olyan képviselőket válasszunk, akik értik a kémiai abortusszal kapcsolatos kockázatot, és küzdenek a lakosság védelme érdekében. Közösségeinknek, különösen a kiszolgáltatott kiskorúaknak és fiatal felnőtteknek olyan törvényekre és szakpolitikára van szükségük, melyek korlátozzák a postai úton vagy a vény nélkül történő könnyű hozzáférést ezekhez a káros, csecsemőhalált okozó vegyi anyagokhoz.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2022. október 25.