Már 13 éves gyerekek is a közösségi finanszírozást választják a ’nemváltó’ műtétekhez

(LifeSiteNews) – Az elmúlt néhány évben egy egész iparág alakult ki, melynek célja, hogy transzgender kiegészítőkkel lássák el a gyerekeket, hogy kielégítsék – és felpörgessék – a nemváltoztató termékek iránti keresletet. A nemváltás gondolatára a kortársak vagy az internetes transzhírességek által rákattant gyerekek a szüleik tudta nélkül rendelhetnek online „mell laposítókat”, melyek ellapítják a mellet, vagy „pakolásokat”, melyekkel a lányok pénisszel „mutatkoznak” anélkül, hogy szüleik tudnának róla. Az internetes influenszerek oktatják a gyerekeket, hogyan hazudjanak szüleiknek, vagy hogyan vegyék rá az orvosokat, hogy írjanak fel nekik hormonokat; egy új alkalmazással kevesebb, mint havi 100 dollárért juthatnak a nemi zavarban szenvedő gyerekekek hormonkezeléshez.

Talán pontos az a megállapítás, hogy a nemi zavar világjárványa nem következhetett volna be az internet nélkül. A Daily Mail beszámolója szerint a gyerekek online közösségi finanszírozással fizetik ki nemváltó műtétjeiket. Az Egyesült Királyságban élő tizenhárom éves Emily Waldron, aki a BBC műsorában beszélt transzneműségéről, jelenleg a saját nemváltását így finanszírozza. Tizenkét éves kora óta szed pubertásblokkolókat, hogy „megállítsa biológiai férfitestének pubertáskorba csúszását”, ahogy a Mail írta. Szülei magánúton vásárolják meg a pubertásblokkolóit, és a GoFundMe portálon 14 000 fontot gyűjtöttek össze erre a célra.

Stephanie Davies-Arai, a Transgender Trend alapítója szerint a gyerekek „elkerülik a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatot (NHS)”, amely figyelmeztet ezen kezelések néhány hosszú távú veszélyére. Ám számos magánklinika itthon és külföldön hajlandó megtenni azt, amit az NHS nem, és a magukat transznak hívő gyerekek megszállottjaivá válnak az átváltozásnak. A Mail szerint:

A közösségi finanszírozók fizetik a gyerekek által szedett pubertásblokkolókat, valamint a magánsebészek által végzett műtéteket, akik eltávolítják a tinédzserek mellét vagy felépítik azt, átalakítják a nemi szerveiket, hogy szimulálják a péniszt vagy vaginát, és belső női vagy férfi szerveket távolítanak el – beleértve a méhet is -, hogy az megfeleljen a kívánt nemnek.

A jelek szerint már több száz gyermek és tinédzser tette ezt meg. A tizenkilenc éves Bella Fitzpatrick (Cumbria) mindössze néhány hét alatt sikerült összegyűjtenie 20 000 fontot egy magánklinikán végzett nemváltoztató műtétre. Egy Ash nevű fiatal nő a GoFundMe forrásgyűjtő portálhoz fordult, hogy eltávolíttassa a melleit: „Azért vagyok itt, hogy pénzt gyűjtsek, hogy kétoldali masztektómiát végezhessek. A melldiszfóriámmal napról napra nehezebb megbirkózni… Bár szerencsés vagyok, hogy olyan országban élek, ahol ingyenes az egészségügyi ellátás, az NHS által történő nemváltoztatásra fájdalmasan sokat kell várni. Vannak, akik éveket várnak. Ezért magánrendelésre megyek!”

A tizenkilenc éves Jo ugyanezzel próbálkozik: közösségi gyűjtést indított, hogy tesztoszteronhoz jusson, és megkezdhesse az „átállási” kísérletet férfivá. A tizennyolc éves Phoenix Howard (Grimsby) 8000 fontot próbál ugyanilyen módon összeszedni, hogy egy londoni magánsebész eltávolíthassa a melleit.

„Írd be az internetre a ‘crowdfund trans-surgery’ [nemváltás közösségi finanszírozással] kifejezést, és brit tinédzserek és huszonévesek üzeneteinek, videóinak és posztjainak százai jelennek meg, akik mind pénzt kérnek a kezelés finanszírozására” – írja a Mail.

Sok gyerek és tinédzser magánklinikákra jár, hogy megkapja a kívánt kezelést. A GenderGP is ezek közé tartozik – bár az alapító Helen Webberley-t azzal vádolták, hogy „nem nyújtott megfelelő ellátást” három gyermeknek (11, 12 és 17 évesek), akik megpróbálták a nemváltást. Jelenleg kihallgatás előtt áll emiatt, bár minden vádat tagad. Az Egyesült Királyságban eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától, nem is orvos, és egyszer már 12 000 font büntetést kellett fizetnie, miután egy bíró úgy ítélte meg, hogy a 12 éveseknek adott hormonok beadásáról szóló döntése veszélyeztette a betegek biztonságát. Klinikáját Walesből Spanyolországba költöztette, hogy elkerülje az NHS garanciáit.

Így azok a gyerekek, akik közösségi finanszírozással gyűjtenek a pénzt mellük vagy nemi szerveik eltávolítására, vagy a pubertás megállítására szolgáló gyógyszerekre, tudnak találni valakit, aki teljesíti a kívánságaikat még akkor is, ha a kormányzati előírások tiltják ezt – a megfelelő díj ellenében.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2022. február 27.