A szexuális úton terjedő betegségek száma a valaha mért legmagasabb értéken…

… fokozott kábítószer-használat és promiszkuitás mellett

2019. október 14. (LifeSiteNews) – 2018-ban a szifilisz, gonorrhea és chlamydia esetei minden idők legmagasabb értékeit érték el, adta közre az USA Járványügyi és Megelőzési Központ (CDC) múlt héten kiadott jelentése.

A szexuális úton terjedő három leggyakoribb betegség (STD) közül több mint 115 000 szifilisz, több mint 580 000 gonorrhoea és több mint 1,7 millió chlamydia megbetegedés fordult elő – közölte a CDC sajtóközleményében. Noha mindhárom betegség antibiotikummal kezelhető, e nélkül átterjedhetnek más emberekre, valamint fokozott kockázathoz vezethetnek a HIV, meddőség és méhen kívüli terhesség esetében.

Az új jelentés leginkább aggasztó része a szifilisszel született csecsemők számának 40% -os emelkedése 1300-ra.

„Vannak eszközök, melyek megakadályozzák a veleszületett szifiliszt minden esetben” – mondta Gail Bolan, a központ megelőzési osztálya képviseletében. „A teszt egyszerű, és segíthet a nőknek megvédeni gyermekeiket a szifilisz ellen – ez egy olyan megelőzhető betegség, mely különben visszafordíthatatlan következményekkel járhat.”

A CDC-jelentés a növekedést részben a kábítószer-használat növekedésének és az óvszerhasználat csökkenésének tulajdonítja, valamint a „szegénység, megbélyegzés és bizonytalan lakhatás” hatásának, ami csökkenti az „STD megelőzéshez és ellátáshoz való hozzáférést”, valamint az STD-programok költségcsökkentése miatt állami és helyi szinten.”

A szociálkonzervatívok azt állítják, hogy valami alapvetően fontosabb munka folyik.

Csütörtökön, a Családkutatási Tanács (FRC) elnöke, Tony Perkins interjút készített Dr. Michelle Cretellával (Amerikai Gyermekorvosok Kollégiuma) és David Clossonnal (FRC), akik a számokat annak tulajdonították, hogy „ilyen szexuálisan telített kultúrában élünk”, és kívül kerültünk „Isten tervein és azokon a határokon, melyeket Ő adott nekünk”.

Cretella bírálta a CDC állítását, melyben hangsúlyozták a másodlagos megelőzést (kezelés a ténymegállapítás után) az elsődleges megelőzéssel szemben (a kockázatos viselkedés visszatartása). Megjegyezte, hogy a kormány és a társadalom nem habozik azt mondani a fiataloknak, hogy tartózkodjanak a dohányzástól (a folyamat során gyakran ijesztő és bíráló képi és nyelvi közléssel), ám úgy tűnik, hogy a szexuális promiszkuitást [szabad szerelem. A szerk.] másképpen kezelik.

Az életvédők hosszú ideje állítják, hogy az úgynevezett „átfogó” szexuális nevelés, különösen a Planned Parenthood [abortuszklinikai hálózat] által működtetett program valójában ösztönzi a kiskorúak szexuális tevékenységeit, részben szélsőbaloldali ideológia miatt, részben azért, hogy nagyobb igényt keltsenek a Planned Parenthood [abortuszklinikai] szolgáltatásai iránt.

Az Obama-korszak Serdülőkori Egészségügyi Hivatal 2016. évi jelentésében az szerepelt, hogy a Planned Parenthood [abortuszklinikai hálózat] hat különböző társzervezete által támogatott szexuális nevelési programban több mint 3500 diák vett részt 87 iskolában, ahol megállapították, hogy ezeknél a tanulóknál  „szignifikánsan valószínűbb, hogy teherbe esnek vagy terhességet okoznak, mint a kontroll csoportnál. ”

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2019. október 18.