A pragmatikus karizmatikusok – Néhány szó az Alpháról

Egészen különleges élményben lehetett részem az elmúlt héten: egyházunk megbízásából részt vehettem a nemzetközi Alpha Kurzus szokásos évi rendezvényén Londonban, a Holy Trinity Brompton anglikán templomban.

Az Alpha Kurzusról először 1993-ban hallottam először, Amerikában, ahol az Allen Parki (Michigan) magyar református hátterű, de már angolul beszélő gyülekezetben kollégám kezdett el „kísérletezni” vele. Aztán sokáig semmi hír, míg az utóbbi időben itt, Dunántúlon hallottam újra arról, hogy néhány szolgatársunk Alpha Kurzust kezdeményezett. Mi, a Kerület vezetése, látva, hogy egyre többen érdeklődnek a missziói módszer iránt, fel is vettük a kapcsolatot a hazai Alpha Kurzus képviselőjével, Rátkay Jánossal. Úgy hogy „kapóra jött” a megbízás. Hálás vagyok érte, hogy egyházunk hivatalos delegáltjaként részt vehettem a londoni eseményen.

Igazán csak a jelenlét képes érzékeltetni az Alpha mai méreteit és kiterjedtségét: meghökkentő volt látni, hogy a Holy Trinity Brompton-ban több, mint 1200 „aktivista” gyűlt össze, a világ több, mint száz országából. Tényleg, a világ szinte minden szegletéből. Magyarországról 19-en vettek részt, de nem mint egységes delegáció, hanem saját egyházuk/gyülekezetük alphásaként.

Az Alpha Kurzus jelenleg a világ 164 országában működik, eddig 16 millió ember vett részt a kurzuson. Több, mint 300.000 önkéntesük dolgozik világszerte. A kurzusokon részvevők átlag életkora 26 év.

A teljes cikk

Létrehozva 2011. június 20.