Így randizz a saját feleségeddel

Mutasd ki, hogy szereted őt
Az egyetem alatt megismerkedtem egy idős házaspárral, akik igazán kedvemre valók voltak, gyakran elhívtak a házukba, és együtt vacsoráztunk. Mialatt ők semmit sem ettek, csak kedvesek voltak hozzám, kapcsolatuk egymással hihetetlenül ellenséges volt. Minden beszélgetés mintha egy dühös kiabálási meccsbe fordult volna, alig kapcsolódtak egymáshoz anélkül, hogy durva szavak vagy keserű kritika ne hangzott volna el.

Bár nem ismerem ennek a párnak a történetét, hogyan kerültek egymással ilyen kölcsönhatásba, az ilyen kapcsolat sajnos gyakori. A házasságok összeomlanak, a válási arány felkúszik 50% fölé. Míg az egyház mindig is védte a házasság felbonthatatlanságát, a tragikus valóság az, hogy a katolikus polgári házasságok lényegében ugyanolyan ütemben bomlanak fel, mint más házasságok.
A házasság felbomlásának sok oka van, pedig a megoldás egyszerű. Nekünk, akik a házasság életállapotába kerültünk, szeretnünk kell a feleségünket. Nézzünk szembe a tényekkel: végső soron nem változtathatjuk meg senkinek a házasságát, csak a sajátunkat. A tömeges házassági összeomlásokkal ellentétben a katolikus házasságoknak prófétai tanúságot kell tenni az örömteli életről, a hűségről és a szeretetről.
Ezt kimondva, itt van 25 tipp kimutatni a feleségednek, hogy szereted őt. Van még több száz lehetőség ezeken kívül!
1. Hallgasd meg, és törődj azzal, amit mondani akar.
2. Mutass neki fizikai, de nem szexuális vonzalmat.
3. Lepd meg őt virággal.
4. Vidd el vacsorázni (gyerekek nélkül).
5. Vegyél neki egy könyvet, amire vágyik.
6. Írj neki szerelmes levelet.
7. Mosogass el.
8. Végezz el valamit a háztartásbeli teendők listájáról
9. Ha van kisbabátok, cseréld ki a pelenkát
10. Engedd el a barátnőivel valahova, kölykök nélkül
11. Nyisd ki neki az ajtót.
12. Imádkozz vele és érte.
13. Kérj bocsánatot tőle, ha vétkezel.
14. Bocsáss meg neki, amikor vétkezik, soha ne tarts haragot.
15. Kérd ki a tanácsát.
16. Figyelj rá, amikor hisztizik, és akadályozd meg ezt.
17. Vidd el vásárolni.
18. Böjtölj érte.
19. Értsd meg a félelmeit és nyugtasd meg akkor is, ha nem osztod a véleményét.
20. Beszélj neki az életről.
21. Dicsérd meg kifejezetten őt.
22. Csókold meg nyilvánosan és a gyerekek előtt.
23. Fogd a kezét [séta közben].
24. Adj fel valamit, amit te akarsz csinálni valamiért, amit ő akar csinálni.
25. Ne kritizáld vagy panaszkodj, dicsérd.

Röviden, továbbra is randizz a feleségeddel.
Egyszer a fő gondod azt volt, hogyan nyerjed el a feleséged szívét és tegyed biztonságossá az érzéseit. Emlékszel? Mégis, sok ember abbahagyja ezt abban a pillanatban, amikor kimondják: „igen”. Ezt nem kellene így hagynod. A te feladatod katolikus férjként az, hogy válj feleséged élethosszig tartó diákjává. Tanulmányozd őt, hogy megértsed a reményeit és álmait, félelmeit és gyakorlati megfontolásait. Vajon mit szeret? Mit utál? Mi teszi őt boldoggá? Milyen az ő szeretetnyelve? Tanuld meg, mi okoz örömet a szívének, és tedd azt.
Férfiak, a házasság szentség, ugyanúgy, mint a gyónás vagy az Eucharisztia. A jó házasság adja nekünk a lelki életet és a kegyelmet. Hát nem csodálatos? És mégis ennek ellenére sokan bánunk házastársunkkal mellékesként, tiszteletlenül, mint ami kellemetlen, vagy ami még rosszabb, mint az ellenséggel. Milyen szomorú ez.
A szentek azt mondják, hogy többet kapunk a szentségek által, ha helyesen vesszük ezeket. Minél jobban felkészítjük szívünket, annál több kegyelmet kapunk. Miért mi, akik a házasság szentségére vagyunk hivatottak, hanyagoljuk el gyakran a házasságot és mellőzzük a házastársunkat? A feleséged szentségi jel a számodra. Bánj vele ennek megfelelően.

Forrás angol nyelven


Hogyan mutasd ki szereteted férjednek

Létrehozva 2015. november 26.