25 tipp kimutatni szereteted a férjednek

Tavaly írtam egy bejegyzést: Hogyan randizz a nejeddel. Felvázoltam néhány alapvető dolgot arról, hogyan tudják a férfiak mutatni feleségüknek, hogy törődnek velük. Miután ezt a cikket újra megosztottam a közelmúltban, több kérést kaptam, hogy írjam meg: hogyan tudják a feleségek megszentelni férjüket. Íme, az írás.

Őszintén szólva, ezt a hozzászólást nagyobb kihívás volt megírni főleg azért, mert elég öncélúnak tűnt, hogy leírjak néhány ilyen dolgot. Ennek ellenére igaz, hogy a házasság egyfajta partnerség, kölcsönös önátadás szükséges a boldog házassághoz. Igaz, hogy a házasság tönkremegy, ha a férfiak már nem szeretik és szolgálják a feleségüket, de ők is sérülnek, ha a nők leértékelik és kisebbítik őket. Ahogy a mondás tartja, kettőn áll a vásár.

Azt javasoltam a korábbi hozzászólásomban, hogy a férjnek egy egyszerű szabályt kell betartani a boldog házassághoz: úgy tenni, mintha még mindig randizna vele. Mit csináltál akkor és miért? Azokban a napokban valószínűleg azt remélted, hogy örömet okozol a férfinak, akihez időközben férjhez mentél. Talán szép akartál lenni, hogy méltó legyél a figyelmére. Azt akartad, hogy akarja folytatni veled a kapcsolatot. Ha azt szeretnéd, hogy férjed boldog legyen, tedd azt, amit akkor tettél – nyerd el a szívét, újra és újra.

Íme, 25 egyszerű tipp megmutatni, hogy szereted a férjedet.

1. Imádkozz érte minden nap.
2. Erősítsd meg a vezetésben.
3. Soha, soha ne panaszkodj miatta a barátaidnak vagy a családodnak.
4. Mondd, hogy „sajnálom”, ha tévedtél.
5. Bocsáss meg neki, ha ő téved.
6. Süss neki valamit.
7. Hadd menjen el időnként a barátaival.
8. Nézz meg egy “fiús” filmet vele.
9. Fejtsd ki, hogy mit szeretsz benne.
10. Többet dicsérd, mint kritizáld.
11. Ne folytass vele érzelmi játékot, egyszerűen légy őszinte.
12. Értékeld, ne gúnyold azt, ami őt érdekli.
13. Légy kezdeményező időnként a hálószobában.
14. Hagyd, hogy legyen ideje saját magára.
15.Tégy meg mindent, hogy vonzó legyél a számára.
16. Csinálj neki reggelit (szalonnásat!)
17. Mondd neki, hogy büszke vagy rá.
18. Erősítsd tekintélyét a gyerekek előtt.
19. Ha kételkedik önmagában, mondd neki: „te ezt meg tudod csinálni”
20. Lepd meg valamivel, amit szeret.
21. Csókold meg úgy, hogy tudja, neked mit jelent.
22. Írj neki egy szerelmes üzenetet.
23. Ápold a belső szépségét (a szentség keresése).
24. Nevessetek és viccelődjetek együtt.
25. Légy hálás, és köszönd meg neki, ha segít.

A házasság sok szempontból nem annyira bonyolult. A sikeres házasság a másik személlyel kezdődik és végződik – keresni a boldogságot, átadni saját magadat neki a szeretet és áldozat számtalan cselekményében. Sok házasság azért nem működik, mert a házastársak a saját boldogságukat keresik; mert férjükben vagy feleségükben az önmegvalósítás végét látják. A boldog házasság egyetlen módja, hogy elfelejtsd önmagad és feltétel nélkül adj. Ha elveszíted önmagad, akkor fogod csak megtalálni a boldogságot, amit keresel.

Az önzés teszi boldogtalanná a házasságot. Az önátadás teszi boldoggá a házasságot. A házasság egy befektetés. Egy hosszú távú befektetés. Általános szabály, hogy minél többet adsz, annál többet kapsz. Természetesen vannak tragikus kivételek, de a lényeg az, hogy ha szereted a házastársadat, az általában gazdag osztalékot hoz örömben és kölcsönös szeretetben. Az önzés a másik oldalról viszont csak a nyomorhoz, a haraghoz, és a saját vereséghez vezet.

Feleségek, nem az számít, hogy milyen a házasságotok most, valószínűleg volt olyan idő, amikor meg akartad nyerni a férjed szívét. Most is ezt akarod? Nagyon sokat jelent egy férfinak, ha tudja, hogy tisztelik, csodálják és szeretik. Keresd, hogyan adj életet a férjednek és hogyan okozz örömet neki. Építsd föl ahelyett, hogy leépíted őt.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2021. október 8.