egyhaziallas

Egyházi álláskereső portál indult

Elindult az egyházi szektorhoz kötődő állásokat hirdető www.egyhaziallas.hu portál. A hiánypótló kezdeményezést hét, közoktatási intézményeket fenntartó szerzetesrendből álló konzorcium indította, amelynek vezetője a Piarista Rend Magyar Tartománya.

A Piarista Rend Magyar Tartománya által vezetett Szerzetesi Konzorcium tagjai a Boldogasszony Iskolanővérek, a Congregatio Jesu, az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány valamint a Szalézi Intézményfenntartó. A konzorciumban részt vevő szerzetesi iskolák és óvodák – összesen 28 intézmény – lefedik az ország teljes területét, s több mint 1.300 pedagógussal végzik 15.000 gyermek keresztény szellemű nevelését, oktatását.

A projekt során, júniusban kialakításra került egy olyan újszerű állásportál beta verziója, amely a történelmi egyházak fenntartása alatt álló intézmények hirdetéseit tartalmazza oktatási, szociális és egészségügyi területen. A portál hiánypótló jellege abban nyilvánul meg, hogy ez idáig álláshirdetési szolgáltatást koncentráltan még senki nem nyújtott a vallásos értékrendet magukénak valló vagy erre nyitott álláskeresőknek, sem a történelmi egyházi fenntartású intézmények számára. Az egyházi állást keresők, főképp a pedagógusok egy helyen megtalálhatják az összes számukra fontos hirdetést, nem kell minden intézménynél külön érdeklődniük az álláslehetőségek iránt. Hasonlóan az állást kínálók is egy helyen hirdethetnek, nem kell különböző, akár költségesebb felületeken megjelenniük.

További információ itt található.

Létrehozva 2015. október 10.