Juventutem Nyári Tábor, 2016

A közösség a nemzetközi Foederatio Internationalis Juventutem egyesület magyarországi tagszervezeteként végzi tevékenységét. Célja elsősorban a Katolikus Egyház nyilvános istentiszteletének (szentmise, zsolozsma), azon belül is kifejezetten a római rítus hagyományos formáinak ápolása által az ifjúság megszentelődésének elősegítése. A nemzetközi egyesületet 2004-ben alapították, azóta működik a budapesti közösség is.

A Juventutem nyári táborának helyszíne (vendéglátóink vendégszeretete és a helyszín tökéletes alkalmassága miatt) ismét a Szent György plébánia és a Szent Pál Katolikus Szakkollégium Sopronban.

A tavalyi táborból okulva, az idei napirend kevésbé lesz feszített, több idő marad az elcsendesedésre, és a hallottak feldolgozására, megvitatására.

A Foederatio Internationalis Juventutem magyarországi csoportja, a Juventutem Magyarország idéi táborába négy apostol utód is ellátogat vendégelőadóként. A tábor gerincét a közösen énekelt zsolozsma és a rendkívüli formában ünnepelt közösségi misék alkotják.
 
A tábor részletes programja/plakátja letölthető itt, a jelentkezéssel kapcsolatos információk elolvashatók.

Létrehozva 2016. május 16.