Enyhítsd a tisztítótűzben lévő lelkek szenvedését ezzel a rövid imával

Enyhítsd a tisztítótűzben lévő lelkek szenvedését ezzel a rövid imával

A hagyomány szerint a mi Urunk azt mondta Nagy Szent Gertrúdnak, hogy minden alkalommal, amikor áhítattal elmondja a következő imát, azzal nagymértékben enyhíti a purgatóriumban lévő szent lelkek szenvedését:

Örökkévaló Atya, felajánlom Neked Isteni Fiad, Jézus Legdrágább Vérét, a ma világszerte elmondott szentmisékkel együtt a tisztítótűzben lévő összes szent lélekért, a bűnösökért mindenütt, a bűnösökért az egyetemes egyházban, a saját otthonomban és a családomban élőkért. Ámen.

Nagy Szent Gertrúd 13. századi német apáca, író és misztikus volt, akit számos mennyei látomással ajándékoztak meg, és aki egyike volt a legkorábbi misztikusoknak, akiket Jézus az Ő Szent Szíve iránti tiszteletre buzdított. Az elbeszélések szerint Jézus megmutatta neki, hogy rengeteg lélek jutott a mennybe a tisztítótűzből, mivel hűségesen és gyakran elmondta ezt az imát.

Meg kell azonban jegyeznünk, hogy bár ez az ima régóta része katolikus hagyományainknak, hivatalosan nem biztosítja a bűnbocsánatot.

Ez azt jelenti, hogy a Szentszék kijelentette, hogy el kell utasítanunk minden olyan állítást, miszerint az ima elmondásával meghatározott számú lélek szabadul ki a purgatóriumból. Ennek ellenére az egyház mindig is imára buzdított a tisztítótűzben szenvedőkért, mert imáink segítenek szenvedéseik enyhítésében.

A mi válaszunk tehát az, hogy egyszerűen buzgón imádkozzunk és hagyjuk, hogy Isten gondoskodjon a részletekről!

Könnyen meg tudod jegyezni ezt a népszerű imát, és bármikor elmondhatod, amikor csak szeretnél megemlékezni a családod és barátaid körében elhunyt hívekről. Próbáld ki, hogy a rózsafüzér minden évtizede után beiktatod, különösen novemberben! Az egyház a teljes novembert a szent lelkekért való imádkozásnak szenteli; különleges ünnepük november 2., minden szentek napja.

Az ima eredeti forrása

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. augusztus 10.