A biorezonanciáról

(egy listalevélből)

Igen sok minden van, amit az Egyház nem tilt tételesen a nevén nevezve. Hol van az leírva egyházi megnyilatkozásban, hogy életveszélyes és tilos a piros lámpánál áthajtani a kereszteződésen autóval? Sehol. Viszont más elvekből logikusan levezethető, hogy ez tilos. Ilyennel nem játszhatunk, mondván, hogy nem tiltja az Egyház.

Másik szempont: a kereszténység alapvetően – nem érezd NEW Age meghatározásnak – pozitív életszemléletű. Valamire (inkább:valakire) mond IGEN-t, és ebből fakad, hogy mindarra, ami nem az Ő irányába mutat, vezet, arra NEM-et mond. Nem a NEM-ek jelölik ki az útját, mintegy tiltó táblák közt bolyongva, hanem a kimondott IGEN következménye, hogy bizonyos helyeket, területeket, szellemiségeket kerül.

Az Egyház nem természettudományos tesztlabor, hogy jó, illetve kevésbé jó szándékú emberi próbálkozásokról tudományos ítéletet mondjon. Ne várd, hogy a módszereket egyesével kivesézze, mérlegelje egy vatikáni testület, mert a kivesézés sebességénél lényegesen gyorsabban szaporodnak az új módszerek, vagyis, esélytelen lenne teljes áttekintést adni. De nem is szükséges. Ha az irányelvekre, illetve figyelmezeteő jelekre odafigyelsz, Te magad is túlnyomó többségben el tudsz igazodni. A többiben pedig ott a közösség is segítségül.

A legáltalánosabb, de talán legjobban érthető elv a természetgyógyászat területén a Katekizmus 2117. pontja:

A mágia és a varázslás valamennyi fajtája, melyekkel emberek úgy tesznek, mintha hatalmuk lenne az okkult hatalmak fölött, mintha szolgálatukra tudnák kényszeríteni őket és természetfölötti hatalomhoz jutnának általa felebarátjuk fölött – még ha az egészségét akarnák is visszaadni -, súlyosan ellenkezik a vallásosság erényével.”

Ennek fényében szerintem, ha egy józan eszű ember végignéz egy oldalt, ami biorezonanciáról és bioinformációs termékekről szól, akkor minimum szkeptikus lesz. Egyébként kinek jutna eszébe Pentagram néven termékcsaládot bevezetni és ennek a filozófiájára (nem tudományos alapra!) termékeket kifejleszteni??

Ezek nem gyógyszerek, gyógykészítmények, hanem okkult szerek. Teljesen mindegy, hogy az ismeretlen és tudományosan nem igazolható “energia”, “információ” éppen milyen néven illetődik, mivel eleve elfogadja a létét, és EBBŐL vezeti le a további mondanivalóját, így már a hit területén találjuk magunkat.
Az ilyen jellegű mondatok, mint
“A gyógynövények és az ásványok egyedülálló összetétele képes lemásolni a biokémiai reakciók energiáját”
“Ahogy létezik rezonancia, létezik biorezonancia is”
“A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a megfelelô információ felhasználásával kiolthatjuk vagy mérsékelhetjük  a test negatív információit”
hallatán viszont komolyan el kell gondolkodni: meddig hagyod, hogy bolondot csináljanak belőled?

A “sátán keze” nem felétlenül úgy válik láthatóvá, hogy megszállottságot tapasztalsz (sőt, ez igen ritka). A megtévesztés, a hazugság ugyanúgy az ő játszótere. Ugyanígy pl. a marketing sem önmagában ördögi, de amilyen módon döntő többségben jelenleg élnek vele (valótlanságok tudatos álításával, vagy tudatosan a szexuális ösztönökre épülő képzettársítással), nagyon hatékony eszköze lett a családi, emberi, közösségi értékek rombolásának.

A biorezonanciával is olyan filózófiát, világszeméleletet adnak el (ál)tudományos köntösben, ami nem fér meg a kereszténységgel. Az akupunktúra asztrológiai alapjai, és az ebből levezetett meridiánrendszer nem elfogadható. Aki ez alapján várja a gyógyulást, az másban hisz, mint ami a keresztény reménység.

“Szellemi kondizás”-nak jók az ilyen viták a barátokkal, de idejében vedd észre, hogy mikor van fontosabb dolgod. “Nyeremény-vacsorákra” pedig nem érdemes időt pazarolni, hacsak nem ez a “szakmád”, hogy az áltudományos irányzatokat szisztematikusan gyűjtsed, megfigyeljed.

Megyek, közlök egy kis folyékony halmazállapotú bioinformációt a gyomrommal, mert szomjas vagyok 🙂

Létrehozva 2020. szeptember 3.