fengsh1

Feng Shui

Valójában nem a legújabb – hiszen 4000 éves múltra tekint vissza -, de a nyugati kultúrákban ezekben ez években vált ismertté és egyre elterjedtebbé.

Ma már több százezer ember várja sorsának jobbra fordulását olyan dolgoktól, amelyeket pár évvel ezelőtt nevetséges babonának tartott volna. (pl. lényeges dolog az, hogy a WC tetejét le kell csukni, akár csatornázott a ház, akár nem, mert a csí ott szeret a leginkább eltávozni, ill. a csít a bejárathoz akasztott szélcsengővel lehet hívogatni stb.)

Így teszi ezt már több tucat világcég is, és hazánkban is egyre szélesebb körben terjed. A British Airways új épületét szintén e valamikori titkos tanok segítségével építették meg, és több autógyár is figyelmet fordít a jobb üzletmenet érdekében tett építészeti átalakításokra. Sokszor még új utakat is építenek csak azért, hogy az épületek fekvése “megfelelő” legyen, így a gyárak energetikailag jobbak lesznek, többet termelnek, és megmagyarázhatatlan módon az üzletmenet is fellendül. Több politikus is használja a Feng Shuit. George Bush, otthonát rendezte be Feng Shui alapon, hogy jó egészségét továbbra is megtartsa. Bill Clinton Feng Shui tanácsadók javaslatára változtatott irodahelyiséget a jobb döntések érdekében.

Van egy szó, ami ezzel kapcsolatban eszembe jut: a varázslás. Isten véleménye erről máig sem változott: Ne akadjon közted senki, aki fiát vagy lányát arra készteti, hogy tűzön menjen át; aki jövendőmondásra, varázslásra, csillagjóslásra vagy boszorkányságra adja magát; aki bűbájosságot űz, szellemet vagy lelket kérdez; aki halottat idéz. Mert aki ilyet tesz, utálat tárgya az Úr szemében; az Úr, a te Istened emiatt az utálat miatt űzi el ezeket a népeket előled. Légy egészen hű az Úrhoz, a te Istenedhez. Ha ezek a népek, amelyeket elűzöl, hallgatnak is a jövendőmondókra meg a varázslókra, neked az Úr, a te Istened ezt nem engedi meg. /5Móz. 18,9-11/

A Feng Shui (jelentése: szél és víz) a sokáig titkos tudománynak számító kínai térrendezés tana, amelyet a terek akupunktúrájának is neveznek. Négyezer évvel ezelőtt Kínában alakult ki az a hiedelem, amely szerint a sírok megfelelő elhelyezése szerencsét hoz a következő generációknak. Később a Feng Shuit kiterjesztették a lakóházakra is. Valójában egy ősi életfilozófia, amely a test, a lélek és szellem harmóniáját próbálja megteremteni. Mindemellett, a Feng Shui alkalmazása, többek között, olyan előnyökkel is kecsegtet, mint például a növekvő kereset, családunk sikerének biztosítása az élet több területén és a boldog szerelmi élet. A Biblia is ígér nekünk ilyen áldásokat, de azokat nem a lakásunk berendezéséhez, a falak színéhez, különböző szerencsehozó tárgyakhoz köti, hanem az Istennek való engedelmesség következményeiként ír róluk!
A feng shui filozófiai alapját a taoizmus, a yin és yang kettősségének elmélete (ez két egymást kiegészítő, ellentétes töltésű energia, amely az okkult tudományok szerint biztosítja a mindenség egyensúlyát és összhangját, egyébként ismert okkult szimbólum), a csi-áramlás törvényszerűségeinek megfigyelése, a kínai asztrológia és számmisztika, az öt elem tana és a Ji csing (egy 64 mágikus jelből álló rendszer) képezi. Vagyis a Feng Shui nem más, mint egy hatalmas okkult massza. A Feng Shui tudományát a kínai buddhista kolostorok szerzetesei is művelték és művelik.

A Feng Shui szerint ha törekszünk arra, hogy harmóniában éljünk a minket körülvevő világgal, életünk boldog és kiegyensúlyozott lesz. A Biblia is ír erről: Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. /Róm. 12.18/ De a boldog, kiegyensúlyozott élet záloga nem ez, hanem az Élő Istennel való megbékélés amit Jézus Krisztus áldozata tett elérhetővé a számunkra – és a Vele való meghitt kapcsolat!

Hogy a lakáson belül melyik helyiség hol helyezkedjen el, ezt a Feng Shui szakértő az úgynevezett bagua térkép segítségével határozza meg. /Ez a térkép a Ji Csing című ősi kínai szent iraton, és egy ősi kínai mágikus négyzeten alapul./ Ez nem más, mint egy olyan nyolcszög, amely középen tartalmazza a mágikus (okkult) yin-yang jelet, és 8 szektora van :a karrier, a pénz, a tudás, a hírnév, a házasság, a család, utazás, kreativitás). Vagyis aki a Feng-shui szerint rendezi be a lakását, az egyúttal ajtót nyit az Ellenségnek az élete ezen területeire.

Vigyázzatok, nehogy valaki megtévesszen titeket! (Mt.24.4)

Boros Judit

(a cikk korábbi lelőhelye: http://www.ebredes.hu)


A Magyar Kurír összefoglalója: A Feng shui keresztény szemmel

Létrehozva 2021. október 17.