Gondolatok advent előtt

Egyetlen  szentmise,  melyen  részt  vettél,  többet  használ  neked,  mint  számos,  melyet  halálod után ajánlanak fel érted mások.

A szentmise sok mulasztásodat és hanyagságodat pótolja. A szentmise eltörli bocsánatos bűneidet, melyeket sohasem gyóntál meg. Mikor jelen vagy a szentmisén és odafigyelsz, a legnagyobb hódolatot mutatod be az Úr  Jézus szent Emberségének.

Minden  szentmisével  buzgóságod  szerint  többé-kevésbé  csökkentheted  ideiglenes  földi  büntetéseidet.

Sok veszélytől és szerencsétlenségtől szabadulsz meg, amit különben nem kerülnél ki. Halálod  óráján  lesz  a  legnagyobb  vigasztalásod,  hogy  szentmisét  hallgattál.  Minden  szentmisét magaddal viszel az ítéletre és ezek lesznek közbenjáróid.

Minden szentmise új dicsőséget szerez számodra az égben. Minden  szentmisén  való  részvételeddel  megrövidíted  a  tisztítótűzben  viselendő  szenvedéseidet, melyek különben reád várnak. A szentmisén való részvételeddel a lehető legnagyobb segítséget nyújtod a tisztítótűzben  szenvedő lelkeknek – különösen, ha értük ajánlod fel részvételedet.

A szentmise alatt az angyalok seregei között térdelsz, akik félő tisztelettel vannak jelen az  isteni áldozatnál.

A szentáldozásod során felbecsülhetetlen értékű kegyelemben részesülsz!

A sátán gyengébb lesz veled szemben.

A szentmisében a pap áldásában részesülsz, amit Isten megerősít az égben is. (Várd meg az  áldást türelemmel!) A szentmiséről Isten áldását viszed haza anyagi ügyeidre is. 

Szeretettel ajánlom átelmélkedésre!

Forrás: Pécsszabolcsi Harangszó, 2022. szeptember

Létrehozva 2022. október 26.