keczely

Életige, 2014. április

Tematizálás. –   Kedves Nővéreim és Fivéreim az Úr Jézus Krisztusban! A nyugalom nagy kincs. Akinek nyugodt és békés élete van, még ha itt-ott nélkülöznie is kell, érezze magát úgy, mintha főnyereménye volna. Ez semmivel föl nem cserélhető életállapot. Ha pedig ez nem adatott meg neki, akkor minden erővel erre kell törekednie, hogy „beszerezzen” magának egy békés szívet.

Ennek a „beszerzésnek” a módja az, hogy megkeresse a nyugalomnak és lelki békének a Forrását. – Most én is szép nyári kirándulásra hívlak meg benneteket, hogy megkeressük ezt a forrást. A nyugtalan és izgága patakkal szembe kell haladnunk, mindig felfelé kapaszkodva az emelkedőn. E világ szelleme, ez a nyugtalan patak, ezzel kell szembe haladnunk.

A Forrás nyugodt, mert Jézus a Forrás. Benne Isten békéje, aki a nagy Békéltető Isten és ember között. Nem véletlenül fakadt belőle ez a gyógyító ige: „Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom nektek, ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjék a szívetek, s ne csüggedjen.” ( Jn.14,27. ) A márciusi életigében   a nyugtalanság és aggodalmaskodás gondolatkörét forgattuk szívünkben. Felismertük, hogy a belső élet egyensúly-zavara a felelős leginkább azért, ha békénket elveszítjük. Ez zavarossá teszi belső életünket. De ahogy haladunk a Forrás felé, egyre tisztább lesz a víz, mert a Forrás:Kristálytiszta. A belső nyugodtság, csendesség, békesség templomához érünk.

Csendes a templom és békés: Isten lakik benne, az Ő háza, s megnyugvással ajándékozza meg mindazokat, akik oda betérnek. S valami árad is belőle: Éppen ez a békesség, lelki egyensúly és megnyugvás. Ennek a várakozó reménységnek a   vonzásában értünk ide   – a világ nyugtalanságával szembehaladva. Ezért érvényes az ige szava: „A remény pedig nem csal meg, mert a nekünk ajándékozott Szentlélekkel kiáradt szívünkbe az Isten szeretete.” ( Róm. 5,5). Igen, a templomból valami csak árad és árad: Ez az Isten szívéből, legbelsejéből fakad: Isten békéje, mely minden értelmet meghalad. Az ige szavaival élve: „Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megőrzi szíveteket és értelmeteket Krisztus Jézusban.” ( Fil. 4, 7. ) Itt van tehát a Forrás, innen fakad minden érték, kincs.

Az Életige letölthető itt.

Létrehozva 2016. július 17.