A mexikói ördögűző arra figyelmeztet, hogy bizonyos ’vámpírok’ elvonhatják figyelmünket Istenről az adventi időszakban

Eduardo Hayen atya, a mexikói Ciudad Juárez egyházmegye ördögűzője egy elmélkedést kínál nekünk advent első hetére, amelyben az olyan “vámpírokra” figyelmeztet, amelyek eltávolíthatnak minket Istentől. Ilyen „vámpír” lehet az alkohol, a szexuális kicsapongás és a függőség a közösségi médiától.

Hayen, aki a Presencia című hetilap igazgatója, advent első vasárnapján, december 3-án tett közzé egy magyarázatot a folyamatról az X-en. Bejegyzése az “Óvakodjatok a vámpíroktól” címet viselte.

A katolikus egyházban az advent a kis Jézus születésére való lelki felkészülés időszaka. Ebben az évben az advent december 3-án, vasárnap kezdődött, és december 24-én, vasárnap, szenteste napján fejeződik be.

A pap így kezdte a meditációt: “Emlékeznek még ‘Drakulára’ és a vámpírokról szóló regényekre? Ezek kitalált lények, akik alvás közben szívják az emberek vérét. Az áldozatoknak mély álomba kell merülniük, hogy megtámadják őket ezek az alvilági lények. A vámpír először egy erősen altató hatású anyagot fecskendez az áldozatába, hogy álomban tartsa, miközben kiszívja a vérét”.

Ehhez hasonlatosak – folytatta az ördögűző – a lelki életben a mi vámpírjaink: a rossz szokásaink, elsősorban a vétkeink. Lassan, narkotikumként hatolnak be az életünkbe; alvás közben apránként kezdik el kiszívni belőlünk a vérplazmát. Lassanként elveszítjük az energiánkat, az erőnket, a motivációnkat, az akaratunkat, a bátorságunkat, a lelkesedésünket, a tartásunkat.”

„Akár még lehetnek jó szokásaink is – mutatott rá -, például járunk templomba, de csak megszokásból, anélkül, hogy belső életünk motiválna minket erre. A lelkiismeret mély álomba merül, és semmi sem ébreszti fel. Még a jót és a rosszat érzékelő képességünket is elveszíthetjük. Megszűnik a lelkiismeret-furdalás, és így lelkileg meghalunk.”

“Azt hiszem, életünk egy bizonyos szakaszában mindannyian áldozatai voltunk ezeknek a vámpíroknak: az alkoholnak, a kábítószereknek, a pénz imádatának, a szexuális kicsapongásnak, az erkölcsileg tiltott kapcsolatoknak, a közösségi médiától való függőségnek, a gőgnek és az arroganciának vagy annak, hogy családunkat komolyan elhanyagolva dolgoztunk, mint az állatok”

– folytatta.

Mivel ez a valóság, a mexikói pap feltette a kérdést: “Melyik vámpír fecskendezte belém a mérgét és szívja a véremet?”

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2023. december 10.