Tanúságtétel az Oltáriszentségről

Dr. Gál Péter atya osztotta meg velünk az alábbi tanúságtételt. Köszönjük. A szerk.

A feleségemmel 2020 októberében részt vettünk Gál Péter atya lelkigyakorlatán Leányfalun. Az utolsó napon az atya kihelyezte az Oltáriszentséget, és a csoport minden tagja egyenként odajárult és letérdelhetett egészen közel az Úr elé. Az én térdeim néhány éve nem valami jók, s tartottam a hosszas térdeléstől, de amikor sorra kerültem, könnyen ment.

 

Arcom előtt a Szentséget szemléltem és mondtam magamban az imádságot, amely eléggé széteső volt. Ekkor teljesen váratlanul, bennem megszólalt egy általam soha nem halott hang, de nagyon kellemes, határozott, fiatal férfi hang, s ez elvágta bizonytalan imámat. Csak annyit mondott: „Meggyógyítalak!” – ezt határozott ígéretnek értettem. Olyan erővel és szelídséggel mondta, hogy tudtam, képes ezt megtenni. És bár soha azelőtt nem hallottam, azonnal felismertem. De bensőmben teljesen megdöbbentem, vajon jól hallottam – e? Összeszedtem magam és megnyugodva felálltam, észre sem véve térdeimet, elgondolkodva a történteken.

Feleségem rögtön látta rajtam: valami történt velem. Az egész nagyon erős benyomást tett rám. És igazzá vált, amit az atya a lelkigyakorlat elején hangsúlyozott, hogy az Oltáriszentségből fog Jézus gyógyítani. Hazautaztunk. A későbbiekben a megelőző nehéz problémáim, amelyek nyomasztottak, sorban megoldódtak.

Most pontosan 3 év után visszajöttünk, hogy hálát adjunk az Úr Jézusnak – mindenért.

Leányfalu, 2023. október 21 – én

László

Létrehozva 2023. november 8.