Eugenika – miért csökken a Down-kóros újszülöttek száma Angliában?

Az új prenatális szűrést kínáló brit kórházak hatalmas csökkenést mutatnak ki a Down-szindrómás babák születési rátájában

LONDON, Anglia, 2019. december 10. (LifeSiteNews) – Egy új prenatális teszt 30% -kal csökkentette a Down-szindrómával született csecsemők számát az Egyesült Királyság kórházaiban, ahol a szűrést felajánlották.

A The Times december 8-i riportja ismerteti, hogy egyre több nő választja az abortuszt, miután megkapják gyermekeik Down-szindróma diagnózisát a nem-invazív prenatális teszt (NIPT) segítségével, melyet meg nem született csecsemők DNA vizsgálatával végeznek.

„Ez sokkal pontosabb a Down-kór felismerésében”, mint a többi prenatális teszt, jelentette a The Times.

A NIPT-t biztosító 26 kórházban, melyek adatait tanulmányozták, a Down-szindrómás csecsemők születési aránya a 2013. évi 956/1-ről (0,11 százalék) 2017-ben 1 368/1-re csökkent (0,07 százalék) nőtt.

„19 éves Down-kóros lány anyjaként minden nap látom azt az egyedülálló értéket, melyet ő ad a családunknak, és azt a pozitív hatást, melyet a körülötte levőkre gyakorol” – mondta Lynn Murray, a „Ne szűrjetek ki bennünket” kampány szóvivője. „Az adatok … azt mutatják, hogy a Down-szindrómás közösség azon félelmei, hogy ezeknek a teszteknek a bevezetésével a Down-szindrómában szenvedő csecsemők száma jelentős csökkenhet, nem voltak megalapozatlanok.”

„Ezek a számok azt mutatják, hogy az NHS [Nemzeti Egészségügyi Szolgálat] kórházaiban biztosított tesztek oda vezetnek, hogy jelentősen csökken a Down-szindrómás csecsemők születési száma” – folytatta Murray.

“Teljesen etikátlan és diszkriminatív, ha a kormány továbbra is szélesíti a tesztek bevezetését, mivel az NHS kórházakból származó adatok azt mutatják, hogy ezeknek a teszteknek az alkalmazása csökkenti egy speciális közösség létszámát.”

A „NE szűrjetek ki bennünket” kampány felszólítja a brit kormányt, hogy állítsa le a tesztek további bevezetését. A szervezet azt is ki akarja vizsgáltatni, hogy a NIPT milyen hatással van a Down-szindrómás csecsemők születési arányának csökkenésére.

“Van valami különösen dermesztő az eugenika modern formájában, ahol a tökéletesnek nem tekinthető csecsemőket kiszűrik és megszabadulnak tőlük”

– mondta Alithea Williams a meg nem született gyermekek védelmével foglalkozó társaság(SPUC) nevében, a LifeSiteNews-nak.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2019. december 12.