Az ölelés, amely megmentett egy életet

Az ölelés, amely megmentett egy életet

1995-ben az ikrek, Kyrie és Brielle Jackson 12 héttel a terminus előtt, azaz 28 hetes várandósság után jöttek a világra, és mindketten csak körülbelül 2 kilót nyomtak. Külön inkubátorba helyezték őket. Az egyikük nem gondolták, hogy várhatóan túléli. Kritikus állapotba került. A szívverése emelkedett, miközben az oxigénszintje jelentősen csökkent. Úgy készültek, hogy elveszítik őt.

Ekkor történt, hogy az egyik nővér, Gale Kasparian, a kórházi szabályok és a szokásos eljárás elllenére az egészséges ikertestvért a küszködő nővére mellé tette ugyanabba az inkubátorba. Ez a döntés életmentőnek bizonyult. Miután az ikrek közel kerültek egymáshoz, a küzdő nővér (Brielle) odabújt az egészséges nővérhez (Kyrie), aki átkarolta Brielle-t.  Azonnal ezután Brielle életjelei stabilizálódni kezdtek. A szívverése és az oxigénszintje normalizálódott. Végül mindkét ikertestvér túlélte, és erős fiatal nővé cseperedett.

Az alábbi kép mentő ölelés néven vált ismertté, és megváltoztatta az orvostudományról alkotott felfogásunk egy részét. A szívből jövő ölelésnek bizonyítottan nyugtató és gyógyító hatása van. Talán van valaki az életedben, akinek most jól jönne egy meleg és szívből jövő ölelés.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2023. augusztus 8.