Az abortusz a halál első oka a koronavírus járvány alatt, világszerte 10,5 millió csecsemőt öltek meg

A társadalom óriási áldozatokat hozott az elmúlt néhány hónapban, hogy megmentse a legsebezhetőbb embereket a koronavírustól.

Az embereket otthonmaradásra kényszerítették. A vállalkozások, az egyházak és az iskolák bezártak, és a vezetők hatalmas erőforrásokat fordítottak a vírus terjedésének megakadályozására és azok gyógyítására, akik elkapták a betegséget.

És mégis, nem minden emberrel bánnak úgy, mint akiért megéri áldozatot hozni a megmentésükhöz. New York, Pennsylvania és más szövetségi államok vezetői kritikával szembesülnek azért, mert utasítják az ápolási otthonokat a koronavírusos betegek fogadására – az időseket és a fogyatékkal élőket nagyobb veszélybe sodorják.

Az abortusz klinikák pedig tovább üzemelnek a válság ideje alatt, és mind az anyák, mind a meg nem született csecsemők életét veszélybe sodorják, miközben a valóban orvosi létesítményeket bezárták a betegeik védelme érdekében.

Ennek eredményeként az abortusz továbbra is a vezető halálok mind az Egyesült Államokban, mind világszerte.

Csütörtökön a Járványügyi Központok bejelentették, hogy a koronavírusban meghalt amerikaiak száma meghaladta a százezret (május 29-i adat. A szerk.). A ’világmérő’ pénteken körülbelül 364 600 főre becsülte a koronavírus okozta globális halálesetek számát.

Az Egyesült Államokban és világszerte az abortusz miatt elhunyt csecsemők száma azonban jóval meghaladja ezeket.

A Worldometer abortusz statisztika alapján eddig 2020-ban világszerte átlagosan havi 3,484,800 abortuszt hajtottak végre. Ez azt jelenti, hogy március és május között, a koronavírus miatti leállás idején körülbelül 10,5 millió meg nem született csecsemőt abortáltak.

Az USA-ban ugyanebben az időszakban az abortuszok száma megközelítőleg 215 600 volt, ez a becslés a Guttmacher Intézet legfrissebb abortusz-statisztikáin alapul .

Ezek az abortuszok nem pusztították el a „terhességet”, a szövetfoltokat vagy sejtcsomókat. Elpusztították azokat az egyedi, élő emberi lényeket – meg nem született csecsemőket saját külön DNS-ükkel és szinte biztosan dobogó szívvel. Ez alapvető biológia, és maguk az abortuszpártiak is elismerik, hogy az abortuszban emberi lényeket ölnek meg.

Akár a koronavírus, az abortusz vagy más ok miatt, minden halál egy egyedülálló, értékes emberi élet végét jelenti, melyet soha nem lehet pótolni. És mennyivel tragikusabb egy haláleset, ha az megelőzhető. Az emberek szerte a világon áldozatokat hoztak, hogy megmentsék az embereket a COVID-19 okozta haláltól. Bár csak többen tennék ugyanezt a meg nem született csecsemőkkel.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2020. július 3.