A medjugorjei „Béke Királynője” vándormonstrancia Pécsett

A 2008-ban alakult Communita Regina della Pace Egyesület fő tevékenysége az apostoli szolgálat, az Eucharisztikus Krisztus imádságos dicsőítése, valamint minden olyan kezdeményezés támogatása, amely építi a békét és elősegíti az emberek közötti megbékélést.

A „Béke Királynője” vándormonstranciát az alapítvány támogatásával a világ minden tájáról érkező zarándokok adományoztak a medjugorjei Szent Jakab templomnak. Végső elhelyezése a jelenleg is épülő Medjugorje-i Örökimádás Kápolna főoltárán lesz.

Hirdetik, hogy az igazi békét, nem lehet katonai, politikai vagy gazdasági kényszerrel elérni, csak térdre borulva, imával. A szentségtartót Mariusz Drapikowski a gdański székhelyű „Drapikowski Studió” vezetője készítette. Az emberi lélek imádságát szolgáló monstrancia a Szűzanya alakját formázza meg, szíve helyén a Legszentebb Oltáriszentséggel. Szépségével az élő Isten imádására buzdít, gazdag vallási szimbolikájával pedig az imádságban segít.

A szentségtartó zarándokútjának célja, hogy „megtöltsük” ezt a szent edényt a hívek buzgó imáival, béke legyen szívünkben, családunkban, szülőföldünkön és szerte a világon.

Pécsett a szobrot az  irgalmasok temploma  és a Szent Imre (pálos) templom fogadja.  A szobor ember nagyságú. Súlya 55 kg. Bele van építve a monstrancia  (azaz: szentségház). Ez a nagyon szép és értékes, egyedi Mária-szobor Medjugoréból indult útnak. 

Várjuk a pécsieket közös imára. Hívjuk a közösségeket, imaóra csoportokat, közösségeket, mindenkit a környékről.Az Irgalmas Templom ezeken a napokon késő estig is nyitva lehet. A szobor a népoltár előtt fog állni. 

Irgalmasok temploma: 2022. november 12 (szombat) 17 órától november 15. (kedd) 17 óráig.

Morvay Pio atya vár mindenkit, hogy sokat imádkozzunk  önmagunkért, másokért, a városért, az országért, a világ békéjéért.   Apostolkodjunk ennek érdekében!

A Pálos templomba érkezik november 15-én három napra a Béke Királynője Monstrancia, amely Medjugorjében, az épülő Örök Szentségimádás kápolnában lesz majd a központi oltár része.

Arra hívunk tehát mindenkit, hogy hittel és személyes imájával kapcsolódjon be az Eucharisztikus Krisztus imádásába, hiszen az ilyen ima képes megmozgatni a hegyeket és megváltoztatni az események menetét.

 

LETÖLTHETŐ ANYAGOK

Plakát és ismertető

Litánia magyar nyelven

Ima a békéért  Szent II. János Pál pápa és XVI Benedek pápa szövege alapján

Létrehozva 2022. október 26.