Viharos mennyország Burke bíborosnak

Raymond Burke bíboros egy úgynevezett Ratzinger szindrómában szenved. Emlékszel Isten rottweilerére? A katolikus egyház veszedelme? Az inkvizítor? Torquemada! Nem volt vége a Ratzinger fejére szórt rágalmaknak. Ez addig tartott, amíg csak bíboros volt. De amint XVI. Benedek pápa lett, történt valami. Az emberek rájöttek, milyen kedves, pasztorális ember volt Ratzinger.

Bárki, aki találkozik Burke bíborossal, rájön, hogy ugyanezt a bánásmódot kapja. A baloldali karikatúra hideg, kegyetlen fanatikusa valójában egy édes, halk szavú ember, egy igazi atya. Még most is, néhányan nevetni fognak ezen az elképzelésen. Nem számít. Akik ismerik, ismerik.

2004-ben, házasságunk első évében feleségemnek három vetélése volt. St. Louis-ból származunk, az akkor még érsek Burke hallott a helyzetünkről, és meghívta a feleségemet és engem, hogy látogassuk meg őt azon a karácsonyon.

Idegesen várakoztunk az érseki rezidencia szalonjában. Nem tudtuk, miért hívott meg minket. Belépett a szobába és azt mondta, térdeljünk le. Majd megáldott minket Gianna Beretta Molla esküvői ruhájának egy darabjával. Gianna Beretta Molla volt az az olasz orvos, aki lemondott az orvosi kezelésről egy fibróma miatt, mert attól félt, hogy a kezelés megölné születendő gyermekét. Életet adott egy kislánynak, majd meghalt.

Teljesen jogosan lett Molla a várandós anyák és az életpárti mozgalom védőszentje, és nagyon sok kislány van, akiket  most Gianna-nak hívnak.

Burke azt mondta: „Ezt már nyolcszor megtettem, és működött nyolcszor.” Körbejárta a házat, és keresett egy másik ereklyét az esküvői ruhából, amit trónra emelhetünk otthonunkban, miközben egy másik babára várunk. Szomorú volt, mert már az utolsót is kölcsönadták valakinek.

Ne feledd, hogy a feleségem 40 éves volt akkor. A terhesség amúgy is reménytelen volt. Amit aznap nem tudtunk Burke érsek előtt térdelve, az volt, hogy Cathy két hete várandós volt akkor. Feleségem nem vetélt el, Lucy lányunk most 16 éves. Gianna Molla baba volt. Három évvel később jött a második Gianna Molla babánk, akit Gianna-Marie-nak neveztünk el. Őt Giginek hívjuk.

Ez Raymond Burke bíboros. Tudtad, hogy csendben bejárja a világot és Gianna Beretta Molla képeit trónra emeli az egészségügyi intézményekben?

Van egy történet egy fiatalemberről, aki felháborodott az egyház tanításán a homoszexualitás kérdésében, és aki szóban lehordta Burke érseket ezért a tanításért. Különböző kegytárgyakat csapott le Burke asztalára és kiviharzott, hogy „soha nem tér vissza a katolikus hithez”.

Évekkel később ugyanez a (már nem homoszexuális) fiatalember visszajött Burke bíboroshoz, hogy bocsánatot kérjen. Burke boldogan üdvözölte ezt a tékozló fiút. Átölelte, majd kotorászni kezdett egy szekrényben, és előszedte mindazt, amit a fiatalember évekkel korábban haragjában otthagyott. Burke megtartotta ezeket és imádkozott a fiatalember visszatéréséért az egyházba.

Ez Raymond Burke bíboros, az aranyszívű pásztor.

Igaz, hogy vitatkozik Ferenc pápával. Kemény kérdéseket tesz fel, mint „hogyan lehetséges, hogy az Egyház bizonyos örök tanításai megváltozhatnak?” Azzal érvel, hogy ezek nem változhatnak meg.

Néhány buta baloldali odáig ment, hogy megvádolja Burke bíborost egy „radikális-tradicionalista” skizma vezetésével. Még egyszer, ez teljes képtelenség. Ő az egyház hűséges fia, aki még azt is visszautasította, hogy egy ilyen mozgalom vezetését fontolóra vegye. Igen, az emberek arra kérték, hogy indítson nyílt lázadást. Azt mondják, hogy ő nem ismeri el Ferenc pápaságát, de ez hazugság.

Szomorú azt gyanítani, hogy bár megérdemelné, de Burke bíboros valószínűleg soha nem fog olyan bánásmódot kapni mint Ratzinger – vagyis széleskörű egyetértést, hogy ki is ő valójában. Jelenleg a COVID-dal küzdve egy kórházi ágyon fekszik. Lélegeztetőgépre került. A hozzá legközelebb állók „súlyos, de stabil”-nak írják le a helyzetét.

Itt az ideje, hogy minden jószándékú ember félretegyen minden gyűlöletet, és könyörögjön Mária Szeplőtelen Szívéhez, hogy járjon közbe ezért a melegszívű lelkipásztorért.

Gianna Molla segítségét is kérhetjük. Ő is nagyon szereti a bíborost.

Kérd őket, hogy mentsék meg őt. Még sok feladata van.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2023. december 15.