Mielőtt „igent” mondanál egy muzulmánnak

Egyik barátnőm, aki 5 évvel ezelőtt úgyszintén kiutazott Hollandiába munkakeresés miatt, megismerkedett ott egy muzulmán fiúval. Amíg együtt jártak, minden rendben volt, de amikor civil házasságot kötött ezzel az emberrel és gyerekeket vállalt, az élete merőben megváltozott.

Pontosan úgy fest, mint ahogy a fent említett cikkben: verik, kinevetik, s ami a legrosszabb, hogy a férje megzsarolta, hogyha elhagyja őt, akkor soha többé nem fogja látni a fiát…

A barátnőm gyakran hív föl és zokogva meséli el nekem, hogy mit él át. Viszont fogalmam sincs, hogyan tudnék segíteni rajta; szeretném valami értelmes tanáccsal ellátni, mert nekem is vannak gyerekeim, s tudom, hogy mit jelent ez a kín (Ha visszatérne az anyaországba, biztosan számíthatna szülői segítségre, akiknek van egy hatalmas házuk). Nagyon kérlek Benneteket egy tanácsért,- segítsetek!!! Előre is köszönöm.

Anna

 


 

Kedves Anna,

Sajnálom, de bármilyen segítség kevés volna ebben az esetben, nagyon nehéz. Ez abból adódik, hogy mi hozzászoktunk a kultúránk adta jogokhoz, amely prioritást ad az embereknek- szólásszabadságot, jogot a hibázáshoz, egyenjogúságot- s közben elfelejtettük, hogy mindez a keresztény gyökerekből származik.

Az iszlám kultúra nem ismeri ezeket a fogalmakat.

Az emberi jogok csak a muzulmán-férfit illetik.

Nem foglalják magukba a nem muzulmánokat, s a nőket, vagyis nem számíthatunk semmiféle egyenjogú bánásmódra. Ebből egyértelműen az következik, hogy egy nem muzulmán nőt nem tartanak számon embernek. Másik ilyen forrás, amelyből kialakulnak konfliktusok az iszlámmal, az a mi individuális hozzáállásunk az emberhez, az ő akaratához, az ő vágyaihoz és tetteihez.

Úgy hisszük, hogy az iszlámban úgyszintén kellene ilyennek lennie, hogy minden ember felelős saját magáért, hogy egy muzulmánnak lehet ilyen és olyan meggyőződése, lehet fanatikus vagy kevésbé vallásos, saját vallását magas vagy alacsony szinten gyakorolhatja, kiválasztva az iszlám doktrínák közül a jobbakat és fejlesztve őket. Viszont ez a feltételezés hibás.

Az iszlám nem ismeri azt a fogalmat, hogy szabad választás. Vannak dolgok, amit a muzulmánnak meg kell tennie, mert különben halál fia felebarátjai számára.

Amíg hitvallásukban az erőszak marad a fő irányvonal, addig semmilyen individuális meggyőzésnek az iszlámban nem lesz értelme. Ahogy figyelembe vettük a két különbséget, csak akkor beszélhetünk egy muzulmán férfi és egy nem muzulmán nő közötti házasságról. (fordított szituáció ott lehetséges, ahol minden köteléket megszakít az iszlámmal- de ezért halálbüntetés jár). Úgy különben a muzulmán férjet nem érdekli az ,hogy mit gondol az ő nem muzulmán felesége, mivel az ő szemszögéből a nő az ő tulajdonát képezi. Tökéletesen tudja, hogy a nő ezt nem fogadja el, ezért a házasság előtt soha nem mondja meg, hogy ez így van.

Házasság után viszont van egy erős érve: az erőszak, de ugyancsak fenyegetés, amiről írsz (fenyegeti, hogy elviszi a gyerekeket). Az iszlám ebben őt támogatja, mivel a saria szerint a nő az ő tulajdona, s kötelessége hallgatni rá; ő elválhat tőle és elviheti a gyerekeket, viszont a nő nem kérvényezhet válást és nem pereskedhet vele a gyerekek sorsáról. A mi kultúránkban elfogadott felülvizsgálni néhány ügyet még bizonyíték híján is. Ma Európában kevesen vállalkoznak konkrétan olyan tettre, amit a Biblia ír elő. Ezért furcsálljuk, hogy a muzulmán férfi veri a feleségét a Koránra hivatkozva.

Csodálkozunk, hogy a muzulmán ártatlanokat gyilkol meg a dzihadra hivatkozva. Csodálkozunk azon, hogy a muzulmán katolikus papot ölt meg Törökországban azért, mert egy világi újságban közzétettek Mahometet kifigurázó karikatúrákat. Mi nem látjuk az összefüggést az egyik és a másik között. Hogyha a lány mielőtt hozzámenne egy muzulmán férfihoz elgondolkozna ezen az egészen, biztosan lemondaná az esküvőt. Ám a lengyel lányok úgy vélekednek, hogy a kedvesük más és az ő esetében minden rendben lesz. Minden az előírás szerint jól is megy a muzulmán gondolkodási kategóriájában, s nem a szegény, átvert lengyel lányéban.

Szeretném itt megmagyarázni, hogyan is zajlik a muzulmán szemszögéből. Tudniillik, ő szentül hisz abban, boldoggá teszi keresztény nőt, aki az iszlámot választotta, s aki ennek köszönhetően az igaz hitben fog élni. Az ő gondolkodásában a feleség muzulmán nővé válik már azáltal, hogy az ő szervezetében egy új jövevény gyarapodik…

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2017. július 16.