A pokol létezik

Idézetek Lúcia nővértől

“A pokol létezik. Természetfeletti tűz, nem fizikai valóság.” (Lúcia nővér, fatimai látnok)

“Láttátok a poklot, ahová, a szegény bűnösök lelkei kerülnek…” – a Szűzanya szavai Fatimában

A pokol valóság. Egy természetfeletti tűz, nem fizikai. Nem hasonlítható ahhoz a tűzhöz, amely elégeti a fát vagy faszenet… Prédikáljanak a pokolról, mert a mi Urunk maga is beszélt róla és benne van a szentírásban.

Isten senkit sem ítél a pokolra. Megadta az embereknek a választás szabadságát és tiszteletben tartja az emberi szabadságot.” [Christus Magazine Interview]

Mindnyájan készségesen törekedjünk arra, hogy hűségesen kövessük azt az utat, amelyet kijelölt számunkra. Igen, Isten szeretetből küldte el hozzánk irgalmának sürgető hívását, azért, hogy segítsen minket az üdvösség útján.”

A rózsafüzér

„Amikor a szerelmesek együtt vannak, sok-sok órát töltenek el azzal, hogy ugyanazt a szót ismétlik: ’Szeretlek!’ Akik azt gondolják, hogy a rózsafüzér monoton, azokból egy dolog hiányzik: a szeretet; minden, amit szeretet nélkül teszünk, értéktelen.”

„Az utolsó időkben, amelyben élünk, a legszentebb Szűz a rózsafüzérnek új hatékonyságot ajándékozott, olyannyira, hogy nincs olyan probléma, bármilyen súlyos legyen is: evilági vagy különösen, ha szellemi természetű, személyes életünkben vagy családunk életében… amelyet ne lehetne megoldani a rózsafüzér által.

Nincs olyan probléma, bármilyen súlyos legyen is az, amely ne oldódna meg a rózsafüzér imádkozása által.”

„Mivel mindannyiunknak imádkoznunk kell, Isten amolyan mindennapi törlesztés képpen egy olyan imát kér tőlünk amely mindannyiunktól karnyújtásnyira van: a rózsafüzért; egy olyan imát, amelyet közösen vagy egyénileg, a templomban az Oltáriszentség jelenlétében vagy otthon, a család többi tagjával vagy egyedül, utazás közben vagy csendben a mezőn sétálva is imádkozhatunk. Mondhatja a családanya, míg gyermeke bölcsőjét ringatja vagy házimunkát végezve is. Napunk huszonnégy órából áll. Nem nagy kérés, hogy a lelki életünkre vagy az Istennel folytatott meghitt, bizalmas beszélgetésre szánjunk negyed órát.”

Napi áldozatok

„Azoknak az áldozatoknak az elfogadása, amelyeket a mindennapi élet követel tőlünk, olyan lassú vértanúsággá válik, mely megtisztít minket és a lelkünk Istennel való találkozása által a természetfeletti szintjére emel, a legszentebb Szentháromság bennünk való jelenlétébe. Semmihez sem fogható lelki gazdagságunk van!”

Bővebben angolul itt és itt.

Létrehozva 2020. augusztus 23.