Betiltották Márton Áront?!

Szomorú, ha valaki csúsztat, ferdít Erdély nagy példaképét, Márton Áront saját céljaira  szerint akarja “használni”! 
Imádkozom, hogy a szövegkönyv, az előadás méltó legyen a nagy püspökhöz!! Csaba t.

Megkérdeztük Kovács Gergely posztulátort

A legnagyobb közösségi oldalon tette közzé G. Nagy Ilián ma délelőtt az azóta több erdélyi portál által is átvett hírt: elmarad a Márton Áronról készülő rockopera Csíksomlyóra, 2016. augusztus 14-ére meghirdetett ősbemutatója.

A „Betiltották Márton Áront!” címmel közreadott hír kapcsán megkerestük Mons. Kovács Gergelyt, a Kultúra Pápai Tanácsának irodavezetőjét, Áron püspök szentté avatási ügyének posztulátorát, aki kérdésünkre elmondta, hogy „betiltásról” beszélni nem helyes, az egyház ilyet nem tesz, s nem tette ez esetben sem. A „nem támogatás” vagy „helyet nem adás” kérdéséről nem tud konkrétan nyilatkozni, mert abban nem illetékes, viszont egy egyházmegyének vagy szerzetesközösségnek joga van ahhoz, hogy saját területén és illetékességi körén belül eldöntse, milyen rendezvények megtartását támogatja.
 
A posztulátor megerősítette ugyanakkor azt, hogy a szervezők valóban felkérték a készülő rockopera védnökségére, az ezzel kapcsolatos levelet április 16-án vette át. Kovács Gergely e-mailben jelezte a szervezők felé, hogy a felkérésre kizárólag a szövegkönyv elolvasása után adhat választ. Egy hónap múlva, május 16-án kapta kézhez a teljes szövegkönyvet, azt elolvasva küldte el válaszlevelét, amelyben közölte, hogy a védnökséget nem vállalja és a darabtól elhatárolódik. Válaszlevelében részletesen felsorolta érveit és Áron püspök úr ügye iránti szeretettel arra kérte tisztelettel őket, hogy a darabot ne mutassák be.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2016. június 12.