Pro-life hősök

Sok pro-life (élet-párti) hős van, akik vállalják az életet a családjaikban, akik érvelnek és leleplezik a pro-choice (választás-párti) féligazságokat akár nyilvánosan, akár csak az ismerősök között, aki bátorítják a bizonytalanokat és bajbajutottakat, akik abortuszklinikák előtt imádkoznak, vagy akik az abortusz-traumában megtört nőket és férfiakat támogatják. Ők mind ellenállók a halál kultúrájában, mind hősök.

Hol marad azonban az erőteljes fellépés, az offenzíva, ami megtorpantja és kizökkenti köztiszteletnek örvendő kényelmes szerepéből a halál kultúrájának építőit? Hol marad a támadás, ami a féligazságokon alapuló torzjogokkal szemben a legalapvetőbb emberi jogot, az élethez való jogot védi azok esetében is, akik nem tudnak a maguk nevében beszélni? Hol van az a pro-life tett, ami nem csak a károk mentése, nem csak a sebesültek összeszedése, nem csak unszolás a kitartásra, nem csak védekezés, hanem olyan válaszcsapás, mely megrengeti a halál kultúráját?

Végre itt van! Okos, alapos, türelmes, jól kiszámított támadás, grafikus leleplező újságírás, igazi nyomozás és beépülés az abortusz-üzletág legsötétebb köreibe. Igazi krimi, ami epizódonként bontakozik ki a hírekben, de véres valóság.

Egy kedvenc filozófusom szerint a gonoszt le kell leplezni, meg kell mutatni, napfényre kell hozni, mert rejtekben szeret a jó és a szép dolgok álcája alatt működi. Az abortuszt is meg kell mutatni, képernyőre kell vinni, hogy a mindennapos horror felrázza a hamis filozófiáktól elaltatott emberek lelkiismeretét. Ez a gondolat kétségtelenül része a megoldásnak, de az abortusz egyszerű leleplezésénél még ügyesebbet gondolt ki David Daleiden és a Center for Medical Progress (a továbbiakban CMP). Mert nem elég megmutatni, hogy az abortusz horrorisztikus, ha egyszer legális is egyben, és az etikusságáról folytatott vitába már rég belealudtak az emberek: noha a legtöbbjüknek nem tetszik, elnéznek a másik irányba és félig átgondolt pro-choice mentségekbe kapaszkodnak, hogy a lelkiismeretüket megnyugtassák.

Daleiden és csapata éppen ezért az abortusz-üzletág illegális tevékenységeit vette célba, melyeknek felháborítósága túlmutat az abortuszvitán és minden törvénytisztelő polgárt sért, még ha választás-párti is. Eszközük az oknyomozó újságírás kellőképpen grafikus formában, mely a köztiszteletben álló „családi egészségközpontok” törvénytelen gyerek-szervkereskedelmi tevékenységét célozza. Ha ez nem veri ki a biztosítékot az abortuszt helyeslők táborában is, az már ideológia, dogmatizmus és önként vállalt vakság.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2015. október 3.