szabadulas

A szabadulás rózsafüzére (könyvismertető)

A honlapon megtalálható a szabadulás rózsafüzére ima, magyar tanúságtételek, legutóbb pedig a könyv bevezető tanúságtételeit adtuk közre (1, 2).

Szent II. János Pál pápa a rózsafüzérről szóló apostoli levelében így ír: „A Boldogságos Szűz rózsafüzére a maga egyszerűségében és mélységében az épp megkezdődött harmadik évezredben is nagyon jelentős imaforma, s az a rendeltetése, hogy az életszentség gyümölcseit teremje.”

A Szabadulás Rózsafüzére világszerte közel 3 millió példányban kelt el, s újszerű megközelítésével a rózsafüzér imádkozásának rendkívüli hatékonyságát, testre és lélekre ható gyógyító erejét mutatja be számtalan vallomás és tanúságtétel által. Ebben a világban, legyen az Magyarország, Brazília, esetleg Portugália vagy bármelyik ország, igen nagy szükség van olyan fegyverekre, amelyekkel a Gonosz támadását vagy befolyását, a világban jelenlévő rossz hatalmát meg tudjuk törni.

A rossz elleni leghatékonyabb fegyver az imádság. Erre maga Jézus biztatta tanítványait, és Pál apostol is arra buzdít, hogy szüntelenül imádkozzunk. A szüntelen imádság egy formája a rózsafüzér, hiszen Jézus megtestesülésének, nyilvános működésének, halálának és megdicsőülésének titkait szemléljük, miközben imádkozzuk.

Ebben az imádságban különösen is velünk van az Úr, hiszen minden Üdvözlégyben kimondjuk hatalmas nevét, amelyre „minden térd meghajol a mennyben, a földön és az alvilágban”. Ebben áll a szabadulás rózsafüzérének ereje is.

A teljes könyv letölthető itt.

Létrehozva 2015. február 24.