10 dolog, amit a férjek a legszívesebben hallanának

Mark Twain egyszer megjegyezte a következőt: „Egy kis dicséret legalább két hónapig képes éltetni.”

Egyetértek. Semmi sem tudja úgy energizálni a házasságot, mint egy jól megfogalmazott, frappáns dicséret vagy megerősítés. Miután itt a szervezetünkön belül végeztünk néhány felmérést, összegyűjtöttük azt a 10 dolgot, amit a férjek leginkább szeretnének a feleségüktől hallani.

1. „Szeretek a feleséged lenni.”

Amennyire egyszerűnek hangzik, a férjek legalább annyira akarják tudni, hogy a feleségeik a házasságukban elégedettek és igazán élvezik azt az időt is, amikor csak úgy együtt vannak. Mikor köszönted meg utoljára a férjednek, hogy elvett téged? Ne gondolkozz úgy, hogy úgyis tudja. Mondd el neki!

2. „Te egy rendkívüli apa vagy.”

A szíve mélyén minden férfi arra vágyik, hogy hősnek látsszon – különösképpen a gyermekei előtt. Mondd el a férjednek, hogy kifejezetten miért gondolod, hogy ő egy hős a gyermekeid szemében. Majd este, a vacsoránál, mondd el a gyerekeknek, hogy apa miért is annyira különleges.

3. „Igazán vonzódom hozzád. Egy igazi férfi vagy!”

Az, hogy a nők sokkal hiúbbak, mint a férfiak, csak egy mítosz. Ahogy a férfiak elkezdenek kopaszodni és a hasuk gömbölyödik, a megjelenésükkel kapcsolatban meglehetősen érzékennyé válnak. Sose csinálj viccet abból, hogy néz ki a férjed. Tudasd vele, hogy számodra mennyire sármos és mennyire vonzó.

4. „Igazán nagyra értékelem a döntést, amit hoztál.”

Amikor egy férfi döntést hoz, különösképpen ha nehéz döntést, az amit ilyenkor a legkevésbé akar, hogy a felesége a döntését elkezdje megkérdőjelezni vagy kritizálni. Sokkal inkább maga mögött akarja tudni a nőt, akit szeret és érezni a támogatását abban, hogy férjként képes jó döntéseket hozni.

 Azu írás elolvasható itt.

Létrehozva 2015. január 19.