Szent Gemma, a migrénben szenvedők védőszentje

Tekintetbe véve az összes migrént és a fejfájást, melyet elszenvedett, Szent Gemma minden bizonnyal védőszentnek tekinthető (Avilai Szent Teréz és néhány más szent mellett) azok számára, akik szenvednek a fejfájástól. Gemma súlyos fejfájásban szenvedett három ok miatt – először mert nála gerinc tuberkulózist diagnosztizáltak, nagy tumorok voltak végig a gerincén, amelyek miatt közel került a hálálhoz, 1899 tavasza előtti csodálatos gyógyulását megelőzően.

Azok, akik ismerik a gerincbetegségeket, tudják, hogy súlyos, maradandó károsodást okozó migrénnel járhatnak. Különböző okok miatt az orvosok ráadásul azt gondolták, hogy agydaganata is volt. Harmadrészt azért, mert ő kapta meg a misztikus kegyelem töviskoronáját. Mindezen körülmények miatt Szent Gemma valóban szenvedett a szörnyű fejfájásoktól.Mivel a gerincbetegség folyamatosan rosszabbodott, eleinte még tudott járni, majd egy vas hátmerevítőt kezdett hordani, de hamarosan ágyhoz kötött beteggé vált, szinte teljesen lebénult, csak a fejét és karját volt képes mozgatni egy kicsit. Ezalatt azt mondta, Andrew Bartolini atyának: “Látja, keresztre feszítettek. Nem tudok mozogni.”

Kezdetben orvosa, Del Prete többször felvágta a daganatokat a gerince mentén, és glicerint adot be neki, mivel állapota folyamatosan rosszabbodott, ezért konzultált más orvosokkal, majd úgy döntöttek, hogy kiégetik a gerincet 12 helyen.

Íme, hogyan magyarázta ezt el

“…. teltek a hónapok, nem lettem jobban. január 4-én (1899), az orvosok próbálták egy másfajta kezelést. Kiégették 12 helyen a gerincet. Ez már sok volt. Állapotom rosszabbodott. A szokásos fájdalmak mellett január 28-án egy elviselhetetlen fejfájást kaptam. Az orvos azt mondta, hogy ez nagyon veszélyes (agydaganatnak nevezte). Nem tudtak műteni, mert szélsőséges gyengeségben voltam. Napról napra roszabb lett, február 2-án hoztak a haldokló szentségében részesültem. Meggyóntam és vártam, hogy találkozzam Jézussal. Úgy tűnt, hogy nem kell sokat várni. Az orvosok, arra gondolták, hogy már nem vagyok eszméletemnél és azt mondták maguk között, hogy én nem élem meg az éjfélt. Áldott legyen Jézus!

“A súlyos fejfájás hónapokig tartott, amíg a csodálatos gyógyulás be nem következett 1899. március 3-án. Azonnal a gyógyulás után azt mondta: “Amikor egyedül voltam a szobában, és ezután fel tudtam emelni magamat ülő helyzetbe, de nem tudtam felállni. De nagyon jól éreztem magam, mert már nem volt többé fájdalom a fejemben.”De nem volt vége még a fejfájásnak és a migrénnek – a kínzó fejfájás oka a misztikus kegyelm- a töviskorona volt. A gerincgyulladásból és az agydaganatból származó súlyos migrén csak előfutára volt annak az erős fejfájás és fájdalomnak, melyet hamarosan megszenvedett.

Angol nyelvű forrás itt.

GALGANI SZENT GEMMA életéről további információ olvasható itt


Szent Gemma imája

Tekints rám a legszentebb lábadnál, Ó drága Jézus, hogy kifejezzem Neked hálámat azért a folyamatos pártfogásért, amellyel  megajándékoztál engem, és továbbra is meg akarsz ajándékozni.

Ahányszor esdekeltem hozzád, Ó Jézus, Te betöltöttél engem; sokszor kértem segítségedet és Te mindig megvigasztaltál. Mit mondjak Neked, drága Jézus? Köszönöm! Még egy kegyelemre vágyok, én  Istenem, ha ez kedves Neked (itt következik a kérés). Ha nem lennél  mindenható, nem kérném ezt tőled.

Jézus, könyörülj rajtam. Legyen  meg a legszentebb akaratod mindenben.

Forrás

További olvasnivaló Galgani Szent Gemmáról itt található.

Létrehozva 2020. február 7.