Híveink kiszolgáltatottak a médiának

Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferense a következő sorokkal ajánlja a Bioetikai útmutató nyomtatott kiadványát:

„Egyre több római megnyilatkozás jelenik meg a különféle bioetikai kérdéseket illetően, Boldog II. János Pál Evangelium vitaejétől a Dignitatis humanaen keresztül. Hála Istennek, Magyarországon is egyre több tudományos igényű könyv tanít a bioetika problémáiról.

Híveink kiszolgáltatottak a médiának. Nemrégiben az egyik sajtótermék lelkesen újságolta: megszületett az első dizájner bébi, akinek génállományát több más lombikbébiével együtt megvizsgálták, és a legegészségesebbet ültették be az édesanya méhébe. Az újságíró szurkol, végre, minél gyorsabban minél több ilyen sikeres dizájner bébi születhessen.

Médiafelületek igyekeznek ilyen történeteket elmondani, ahol egy házasság szenved a betegen született gyermektől. Ilyen esetek nagyon kis százalékban fordulnak elő, mégis úgy beszélnek róla, mintha szinte mindennapos esemény lenne, és minden családnak ettől kellene rettegnie.

A hitoktatóknak a gyerekek tehetnek fel nehéz kérdéseket, és ha tudományos válaszuk adott is, nem mindig könnyű egyszerű, világos, határozott, meggyőző feleletet adni. A párizsi Bioetikai útmutató érthető válaszokat fogalmaz meg ezekben a nehéz kérdésekben, egyértelműen mutat irányt. Ha az itt előforduló témák sokszor nem is kerülnek felszínre, ne gondoljuk, hogy nem foglalkoztatják testvéreinket!

Jó lenne, ha minél többen tudnánk segíteni, közreműködni a felvilágosításban, hogy az élet soha ne válhassék emberi okoskodások játékszerévé, kísérleti tárggyá, ipari termékké; hogy az élet a maga méltóságában bontakozhasson, függetlenül attól, hogy értékesnek vagy éppen értéktelennek ítéli meg valaki.

Ez a kiadvány tudományos érvek alapján bátorít bennünket, hogy merjük az életet az Egyház tanításának szellemében szemlélni: az élet szent a fogantatás pillanatától a természetes halálig.”

A kiadvány továbbra is ingyen letölthető, ill. a nyomtatott változat megrendelhető itt.

Forrás

Létrehozva 2023. december 16.