Az önkielégítésről (2)

(4). Van egy negyedik lehetőség is. Amikor eljön az ideje, elmondjuk majd neki, hogy az, ami éjszaka történik vele, (merevedés, nedves lepedő), az teljesen természetes, nincs mit szégyellni rajta. Most kezd érni, készülni a szervezete, hogy egyszer majd az élet forrása lehessen… Nem bűn, nem szégyellni való. Csak a természet teszi a dolgát.
Elmondjuk majd, hogy nemcsak félálomban, hanem nappal is megtörténhet vele, ha lát valami izgatót. Egy lengén öltözött lányt, egy standnál kirakott újság címlapját. Bárhol, bármikor érheti valami, ami testileg hatással van rá. Nem ez a “baj”. A képek, ingerek jönnek, mennek, fellép egy ösztönös, testi reakció, hiszen a fiúk a vizuális ingerek felfogására vannak programozva. A lényeg viszont az, hogy mit kezd majd ezzel. Továbbengedi és túllép rajta, vagy “belemegy”, az elkövetkező fél órában forgatja magában, újra éli, továbbgondolja…
Mesélni fogunk arról, hogy Isten az új élet születését eredményező együttléthez ajándékba adta a testi örömet, ami majd még szorosabb köteléket fog teremteni közte és választottja között. Ebbe az ajándékba azonban nem érdemes előre belekóstolni, komolyabb esetben eltékozolni. Tapasztalat: az életre választott párjával történő szerelmes együttlét okozta szexuális öröm köszönő viszonyban sincs a titokban csent önkielégítés fizikai érzésével. Ha pedig becsúszik egy-egy alkalom, hát, Istenem, megtörtént, lépjen tovább, tegyen egy-egy szeretetlépést “cserébe”, és használja így az alkalmat, hogy erősebbé váljon.
Elég hamar meg fogja tapasztalni, hogy nem is kell keresnie az alkalmakat, amikor szexuális inger éri, hiszen bárhova fog menni, csőstül fog dőlni rá akár az utcán is. Nem vezet jóra, ha ezt még fokozza. Mennél inkább kerüli a bűnre, tisztátalan gondolatokra, tettekre vezető alkalmat, annál kevesebbszer kerül szembe a kísértéssel. Így is baromi nehéz harc lesz, hogy tiszta maradhasson a leendő felesége számára. Sokan bele se vágnak (“Ez egy természetesen ösztön, és csak magamnak ártok vele, ha elfojtom”). Pedig megérné megküzdeni vele.
Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2013. április 16.