Autós kirándulások: 5 katolikus ötlet, hogy lefoglaljuk a gyermekeket

Már mindent kipróbáltunk, hogy lefoglaljuk gyermekeinket a hosszú autós utazások alatt? Gondoltunk arra, hogy esetleg katolikus ötletekkel csendesítsük le őket? Kvízek, dicsőítő dalok, és egy kis vizsgáztatás… Próbáljuk ki ezt az öt tippet a békés, nyugodt utazáshoz!

A bőröndök becsomagolva, készen állunk az utazásra! Egyetlen felhő van csupán az égbolton: az autós utazás, ami néhány forgalmi dugóval gyorsan pokollá változhat, ha nem készültünk valamivel, amivel lefoglalhatjuk a gyerekeket.

A végeláthatatlan kocsisorok, a nagy meleg ugyanis próbára teszi türelmüket! Ahhoz, hogy elkerüljük a sírást és a nyafogást, mielőtt újra megállnánk kicsit pihenni, semmi sem jobb az énekeknél és a játékoknál. Íme öt tipp, amivel lefoglalhatjuk a gyermekeket az autós utazások alatt, miközben felfrissítjük hitbéli ismereteinket is!

1. Énekeljünk

Használjuk ki a gyermekek csengő hangját, tanítsuk meg nekik kedvenc katolikus énekeinket. Nemcsak hallgatni lesz élvezet, hanem kellemes közös pillanatokat is szerzünk mindenkinek. Minden generáció összejön, hogy együtt, egy szólamban vagy kánonban énekeljen. A nosztalgikus pillanatok garantáltak! Néhány példa:

– Nem lesz egyedül a szívem többé, Glóri Alleluja.

– Minden mi él, csak téged hirdet.

– Tüzed Uram Jézus

A cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2023. augusztus 4.