zakarias

Lelkigyakorlat Zachariás indiai atyával Nagykanizsán

A Mécses közösség nevében szeretettel meghívunk Benneteket és ismerőseiteket, barátaitokat Zachariás atya lelki napjaira Nagykanizsán (okt. 14-15).

Pár információ az atyáról: Missionary Society of St Thomas the Apostle ez a közösségének a neve. Zacharias Thudippara MST 1940. február 13-án Keralában született. Dél-India egyik tartományában. Iskolai tanulmányai végeztével papi szemináriumba ment. 1966 március 12-én szentelték Pala egyházmegyében pappá.1983-ban fejezte be teológiadoktori tanulmányait Rómában. Sok éven át misszióban volt és a Közép-India papi szemináriumban is tanított. Ezt követően missziós társasága Németországba küldte és ott plébánosként tevékenykedett.

A nyugati kultúrában gazdag pasztorális tapasztalatokra tett szert, ennek következtében elsősorban német nyelvterületen tevékenykedett a hit megújításán. Sok megrendítő hitbeli tapasztalat megváltoztatta az életét, aminek sok meghívás lett a következménye, hogy Isten Igéjét több kontinensen is hirdesse. Miután az élete teljes fordulatot vett a hitben, a szolgálatát a Szentlélek erejében látja el, hogy válaszoljon Jézus hívására, Isten Igéjét a világ végéig hirdesse, az embereket Jézus nevében és Jézus erejével megszabadítsa és gyógyítsa.(Mk 16,16-20)
A missziós társasága felmentette őt minden szolgálata alól, hogy evangelizálhasson. Különböző országokban tart lelki napokat, hogy felébressze és megújítsa a hitet az emberekben. Ezután sokan tanúságot tesznek arról, hogy hogyan változtatta meg Isten Igéje az életüket.
Nagy örömmel tesz eleget a Szentatya felhívásának, hogy evangelizáljunk és újítsuk meg az Egyházat. Igehirdetése két nyelven történik, angolul és németül, szimultán fordítják több nyelvre. Prédikációit a médiák is közvetítették. Lelki segítséget nyújt a könyvein keresztül is kétségbeesett, tanácstalan embereknek. Személyek, imacsoportok, plébániák részesednek segítségben a neki ajándékozott lelki adományok által.

 
ZAKARIS
 

Létrehozva 2011. szeptember 13.