Elindult a Pálos Lelki Központ honlapja

A pálos testvérek Pécsett egy ideje már nem csak a Pálos Baráti Kör, hanem egy új név, a Pálos Lelki Központ alatt hirdetik rendezvényeiket, lelkiségi programjaikat. A Központ és a pálos templom papjainak lelkipásztori munkáját erősíti Bíró László püspök atya, aki szeptemberben elfoglalta a pécsi pálos kolostorban a számára külön kialakított lakrészt, és részt vesz a templom és a Lelki Központ mindennapi életében.

alt

Bíró László püspök atya hosszabb betegségből felépülve, ahogy ő mondja, “papi és püspöki szolgálatában nem akadályoztatva” segíti mostantól a pálos atyák munkáját. A hétköznap reggeli fél nyolcas és a vasárnap délelőtti kilenc órás miséket többnyire ő fogja bemutatni –  ez elfoglaltsága és egészségi állapota miatt időnként változhat. Bíró László püspök atya október 1-én, pénteken 19 órai kezdettel indítja új előadás sorozatát a családokkal kapcsolatban “A házasság boldogsága” címmel a Pálos templomban – várhatóan minden hónap első péntekén kerül sor a további előadásokra.

További jelentős újdonság, hogy püspök atya homiliáinak hangfelvételei rendszeresen elérhetők lesznek a Lelki Központ honlapján.

Ahogy a pálosok a Lelki Központ honlapjának bevezetőjében írják, ” a Pálos Rend, a helyi közösségek, lelkipásztorok és segítő szakemberek együttműködésével olyan központ kívánunk lenni, ahol minden hozzánk érkező megújulhat önmagával, embertársaival és Istennel való kapcsolatában.”

A honlapon megjelent a Pálos Baráti Kör és a Lelki Központ első szeptemberi programja, melyen Dr. Dulácska Csilla mentálhigiénés szakember tart előadást a Szexuális nevelés a családban címmel. A négy gyerekes anya önálló honlapot működtet Anya-lánya” címmel, ahol a honlap szerint “segítem az anyákat a kamaszkor kihívásaiban, a szexuális nevelésben és a hosszú távon is jó anya-lánya kapcsolatban, valamint segítem a lányokat, hogy értsék és értékeljék a testüket, a termékenységüket és a menstruációjukat (igen, még azt is!☺)”

Szeptember 25-én várják a híveket a Pálos templomban a szentségi Jézus előtt – ez egy havi rendszerességgel megtartott, este héttől reggel hétig tartó ima és virrasztás. Az első óra a közös együttlét elmélkedések és énekek kíséretében, utána a hívek vállalnak egy-egy órát, melyet az Oltáriszentség előtt töltenek virrasztással és imával. A virrasztáshoz minden alkalomra várják a hívők jelentkezését a beosztás elkészítéséhez.

Hamarosan indul a Lelki Központ új tevékenysége, a lelki segítségnyújtás, itt adnak majd tájékoztatást a központban működő lelkivezetői, lelkigondozói és terápiás szolgálatokról.

Isten áldását kérjük a központban szolgálók munkájára.

Létrehozva 2021. szeptember 21.