A Kaposvári Egyházmegyében alapít házat a Fazenda da Esperança közösség

A Fazenda da Esperança története 1983-ban kezdődött Brazíliában, a Sao Paolótól 160 kilométerre fekvő Guaratinguetá településen. A ferences Hans Stapel atya, valamint a Fokoláre Mozgalomhoz tartozó Nelson Giovanelli Rosendo dos Santos életté kívánta váltani Szent Pál szavait: „A gyöngék közt gyönge lettem, hogy megnyerjem a gyöngéket.” (1Kor 9,22).

A ferences lelkiségből és a Fokolare Mozgalom spiritualitásából merítő rehabilitációs központok az elegendő motivációval rendelkező betegeket segítik életük újrakezdésében. A függésben élők egy évet tölthetnek ingyenesen egy közösségben, ahol személyes kísérést kapnak. A Biblia tanítására is támaszkodva ismételten elsajátítják a közösségi élet kívánalmait, valamint a felelősségvállalást.

Miután befejeződik a terminus, mindenki lehetőséget kap a felépülés útján járókat támogató Éld a reményt! valamely helyi csoportjába járni. Négy kontinensen több tucatnyi Fazenda da Esperança működik, részben utcai evangelizációs munkát végeznek. Egy brazil püspök szerint ezek a közösségek „az új evangelizáció szentélyei”.

A teljes cikk és két kapcsolódó video megtalálható itt.

Létrehozva 2023. november 7.