Egy amerikai ördögűző TikTok-csatornát indított, hogy segítsen a lelkeknek eligazodni a ’veszélyes területeken’

Monsignore Stephen Rossetti már több ezer követőre tett szert a közösségi médiában, miután online platformokon megosztotta ördögűzőként szerzett tapasztalatát

Monsignore Stephen Rossetti, egy 71 éves katolikus pap a múlt hónapban indított egy TikTok-csatornát, amikor felfigyelt arra, hogy a népszerű közösségi médiaplatformon a gyerekek nem csak ártalmatlan szájtáncos videókat, vírusként terjedő táncos kihívásokat és az otthoni biztonsági kamerák által rögzített vicces dolgokat ismerhetnek meg.

A washingtoni érsekség fő exorcistájaként Rossetti aggódni kezdett, amikor megtudta, hogy a TikTok alkalmazáson olyan hashtaggel [címkével] ellátott videók váltak népszerűvé, mint a „WitchTok” és „népi katolicizmus”.

Ha az említett hashtageket használva végigpörgetsz a platformon, számos szemöldökráncoló videóval találkozhatsz, ahol azt állítják, hogy boszorkánysággal kapcsolatos varázslatokat és megnyilvánulásokat osztanak meg. A Statista által összeállított adatok szerint a legtöbb TikTok-felhasználó világszerte 18 és 24 év közötti.

„A fiatalok nagy része nem templomba járó, nem tanultak katekizmust, és így veszélyes területre tévednek” – mondta Rossetti a CNA portálnak adott interjúban.

Rossetti ezután szeptemberben kezdte el egy ördögűző szemével megosztani a katolikus hit igazságait a közösségi médiában, így a TikTok-on a @msgrrossetti címen, valamint az Instagramon és a Facebookon.

Október 27-én Rossettinek közel 2000 követője volt a Facebookon, több mint 20 000 követője az Instagramon és közel 4000 követője a TikTokon. Rossetti TikTok-on legjobban teljesítő videói, a „Can demons read our minds?” [Tudnak-e a démonok olvasni a gondolatainkban] és a „What do demons look like?” [Hogy néznek ki a démonok] közel 100 000 megtekintést gyűjtöttek eddig külön-külön.

„A démonok nem tudnak olvasni a gondolatainkban, nem látják a jövőt. De intellektuálisan nagyon okosak. Úgy értem, ostobák, mert nincs bölcsességük” – magyarázza Rossetti egy videóban.

„Olyanok, mint egy szuperszámítógép. Látják, hogy mi történik, és nagyon pontosan kitalálják, hogy mire gondolsz.”

„A démonok nem hasonlítanak semmire, mert tisztán szellemi lények. Nincs testük” – mondta Rossetti //www.tiktok.com/@msgrrossetti/video/7148074616190160170?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1″>egy másik videóban. „Pont úgy, mint amikor az angyaloknak szárnyuk van. Pedig valójában tényleg nincsenek szárnyaik” – mondta a videóban. „Nincs testük.”

Rossetti elégedett azzal, hogy videói milyen jól teljesítenek a TikTok-on.

„Csak próbaképpen kezdtük el, és tudni akartuk, hogy mindkét platformon van-e visszhangja” – mondta a CNA-nak.

„A válasz igen. Ez óriási siker” – mondta Rossetti. „Egyértelműen azt tapasztaltuk, hogy a fiatalokat érdeklik az ilyen jellegű dolgok, és ez lehetőséget ad arra, hogy megérintsük ezt a csoportot, és evangelizáljuk őket.”

Rossetti nem maga készíti a videókat. Úgy véli, hogy „kicsit ő a dinoszaurusz” a közösségi média területén. Az általa vezetett nonprofit szervezet, a Szent Mihály Központ a Lelki Megújulásért egy közösségi média tanácsadót alkalmazott, aki mindkét platformon szerkeszti a videókat.

Rossetti szervezete arra szakosodott, hogy szabadulásért és gyógyulásért imádkozzon azokért, akik lelki szenvedést megtapasztalnak. A szervezet havonta egyszer online szabadító alkalmat tart, ahová a világ minden tájáról élőben kapcsolódnak be az emberek, hogy imádkozzanak értük – mondta Rossetti. Ebben a hónapban több mint 12 500 ember csatlakozott, mondta. Az érdeklődők a szervezet honlapján jelentkezhetnek (a következő alkalom január 30-án lesz. A szerk.)

Rossetti a CNA-nak elmondta, hogy úgy látja, hogy ezek az élő szabadító imák pozitív hatást gyakorolnak a gyógyulni vágyókra. Honlapján azok tanúságtételei szerepelnek, akik részt vettek az üléseken. Azt is elmondta, hogy szintén hasznos lehet egy online szabadító alkalom megtekintése, ha azt felveszik és utána tekintik meg.

„Minden attól függ, hogy Isten mit akar” – mondta. „Az Úr dönt, de az eddigi tapasztalatunk az, hogy az embereknek valóban hasznukra válik az ilyen szabadító ülésekről készült videó.”

Rossetti elmondta, hogy nem tervezi, hogy a TikTok-on osztja meg a felvett szabadító üléseket. Ehelyett a weboldalára irányítja az embereket, hogy nézzék meg ott ezeket a felvett szabadító alkalmakat.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2023. január 30.