Ima terroristák megtéréséért és a terrorizmus áldozataiért

Szent II. János Pál ezt az imát mondta el a háború kezdetekor Afganisztánban. 2002-ben, az afganisztáni háború legelején Szent II. János Pál pápa felszólalt a világbéke érdekében. Felszólalt a terrorizmus ellen, és békés megoldásra szólította fel a nemzeteket.

Imádkozott a terrorizmus áldozataiért és a terroristák megtéréséért is, hogy meglássák a gonoszt saját tetteikben.

Ez volt az ima, amit imádkozott, amit a saját igényeinkhez tudunk alkalmazni, közbenjárva minden áldozatért, valamint imádkozni azért, hogy a terroristák a szívüket Isten felé fordíthassák.

Emelkedjen fel egy sokkal intenzívebb ima minden hívő szívéből a terrorizmus áldozataiért, a tragikusan sújtott családokért, minden emberért, akiket továbbra is bántalmaz és görcsbe ránt a terrorizmus és a háború. Imánk világossága terjedjen ki azokra is, akik súlyosan megbántják Istent és az embert ezekkel a szánalmas cselekedetekkel, hogy a szívükbe nézzenek, meglássák a gonoszt abban, amit tesznek, hogy feladjanak minden erőszakos szándékot, és bocsánatért esedezzenek. Ezekben a nehéz időkben az egész emberiség találja meg az igaz és tartós békét, ami az igazságosság és a szeretet kapcsolatából született!

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2021. október 16.