Nehéz most az élet? Imádkozz Szent Ágotához a kitartásért

A hősies fiatal nő hűséges tudott maradni a súlyos szenvedés közepette.

Az életünkben mindig lesznek olyan idők, amikor nehéz felébredni reggel. Úgy tűnik, hogy minden szétesik, és kísértést érzünk arra, hogy elveszítsük Istenbe vetett hitünket. A nehézségek ezen pillanataiban kell fájdalommal kiáltanunk Istennek, és segítségét kérnünk.

Ennek egyik hatalmas közbenjárója Szent Ágota, egy III. századi fiatal római nő, aki megtagadta a szexuális kapcsolatot egy római intézővel. Engedetlensége miatt bebörtönözték, megverték és gyötrelmes kínzásnak vetették alá, végül a mellét levágták.

Ha valaki ismeri a fájdalmat, az Szent Ágota!

Ennek ellenére Szent Ágota hű maradt Istenhez és kitartott a keserű végig. A megpróbáltatás során a hűség példája maradt, és közbenjárhat értünk, kérve Istent a kitartás kegyelméért. Íme, az ima erre a szándékra abban a reményben, hogy bármilyen megpróbáltatást kell elviselnünk, a hitünk nem fog megrendülni.

Szent Ágota, dicsőséges szűz és vértanú, szenvedtél, amikor szidalmaztak és ütlegeltek, megkínoztak ráccsal, tűzzel és karddal a legfájdalmasabb módon. Ezen erősség és hősiesség révén kiérdemelted a vigasztalást, hogy félelmetes gyötrelmeid közepette megörvendeztetett az őrangyalod és az apostolok hercegének látása. Imádkozom azért, hogy közbenjárásoddal esdekeld ki számomra isteni vőlegényednél, Jézus Krisztusnál, hogy örömmel tovább léphessek minden ideiglenes veszteség fölött ahelyett, hogy hűtlennek bizonyulnék Uramhoz és Istenemhez. Kérd el számomra a kitartás kegyelmét, hogy Veled élvezhessem a boldogító látomást, és örökké dicsérjem Istent. Ámen.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2020. március 3.